Johan Lindbom segerskytt senast det begav sig.
SHL

HV71:s överraskande tränarval – familjebanden växer sig starkare

ANNONS

Det ena stora tränarnamnet efter det andra har rapporterats vara aktuella för att ta över jobbet som HV71:s nya huvudtränare. I slutändan föll dock valet på en lokal doldis i form av klubbens guldhjälte från 1995, Johan Lindbom, som närmast kommer från division 1 och HC Dalen.

Det har pratats om Pär Mårts, Jonas Rönnqvist, Andreas Appelgren och Bengt-Åke Gustafsson. När HV71 efter en lång tids sökande till slut uppges han hittat sin nya tränare så blir det i stället en riktig doldis som tar över. Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten blir det guldhjälten från 1995, Johan Lindbom, som blir klubbens nya huvudtränare.

Till sin hjälp får Lindbom två andra före detta HV-spelare, Johan Åkerman och Patrik Ross. Åkerman som köps ut från sitt jobb som tränare för Linköpings J20-lag för en dyr peng och Ross som närmast kommer från ett jobb som expertkommentator hos SVT. Därmed växer sig familjebanden i Jönköping allt starkare, då man redan har två andra gamla spelare i form av Johan Hult och Johan Davidsson som sportchefer.

Lindbom har aldrig tidigare coachat på högre nivå än division 1, där han hade hand om HC Dalen den senaste säsongen. 44-åringen har spenderat fyra raka säsonger med den mindre Jönköpingsklubben, där han 2013-2014 hjälpte laget till ett avancemang från division 2. Till kommande säsong var han tänkt att coacha HV71:s J20-lag, men nu blir det a-laget som gäller i stället.

Enligt Jönköpings-Posten kommer HV:s nya tränartrio presenteras på en presskonferens på måndag klockan 14.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL