Sök
Joel Lassinantti.
SHL

Luleå: Miljonerna skapar ett topplag – men köper inget SM-guld

Minecraft-miljonerna har förändrat spelplanen. Efter att ha varit klubben som ofta tappade spelare till resursstarkare konkurrenter är Luleå nu de som roffar åt sig konkurrenternas stjärnor. Årets satsning bör förvandla Luleå till ett topplag, men förändringarna är för drastiska för att det ska räcka hela vägen redan nu.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Ilari Melart, b, Jugra Chantij-Mansijsk, Craig Schira, b, HPK, Brendan Mikkelson, b, Toronto Marlies, Pontus Själin, b, Leksand, Jacob Lagacé, fw, Asplöven, Anton Hedman, fw, Färjestad, Bill Sweatt, fw, Brynäs, Christopher Mastomäki, fw, Västerås, Jacob Micflikier, fw, Linköping, Toni Rajala, fw, Färjestad.
Förluster: Samuel Ward, mv, Asplöven (lån)Kristian Näkyvä, b, Nashville, Dean Kukan, b, Columbus, Marcus Fagerudd, b, Ilves, Andreas Hjelm, b, AIK, Chad Billins, b, Linköping, Niklas Fogström, fw, Linköping, Lars Bryggman, fw, Leksand, Malte Strömwall, fw, AIK, Lucas Wallmark, fw, Carolina, Per Ledin, fw, klubb ej klar, Cam Abbott, fw, slutat, Chris Abbott, fw, HV71, Daniel Zaar, fw, Columbus.

S9

S1Joel Lassinantti
En av SHL:s bästa målvakter i fjol står inför den tuffa utmaningen att leva upp till de skyhöga förväntningarna. Som vi såg på Oscar Alsenfelt och Linus Ullmark i fjol kan det vara en svår uppgift. Lassinantti ger ett mycket lugnt och atletiskt intryck på isen. Trots att han inte är storväxt har han förmågan att skära av vinklar och begränsa skyttarnas alternativ. Bra vinnarskalle!

S2Brendan Mikkelson
Stabil tvåvägsback som antagligen inte kommer att vräka in poäng, men som ändå har en så pass bred repertoar i sitt spel att han kan bidra i alla spelformer. Kommer säkerligen att logga en hel del tunga minuter för Luleå i vinter. Imponerade stort under sin lockoutsejour i Västerås 2012.

S3Toni Rajala
Kvick, oförutsägbar och kreativ. Toni Rajala är gubben i lådan. Helt plötsligt växlar han upp tempot, lämnar motståndarna bakom sig i ett moln av förvirring och nyper dit pucken bakom en överraskad målvakt. En sevärd ”game changer” som kan avgöra matcher på egen hand.

S4Bill Sweatt
Kan han vara SHL:s snabbaste spelare? Klart är i alla fall att Sweatt har en skridskoåkning som gör honom till ett ständig hot på isen. Tar defensivt ansvar och är en bra skytt. Har varit när att korsa 20-målsplatån de senaste två säsongerna. Tar amerikanen steget nu när han förväntas få en ledande offensiv roll i ett Luleå som kommer att spela mer anfallsglad hockey i år?

S6
Lagets poängkung:
Jacob Micflikier
Han hamnade lite i skuggan av Jeff Taffe i Linköping i fjol, men när det drog ihop sig till slutspel var det Jacob Micflikier och inte Taffe som klev fram för LHC. I Luleå ser kanadensaren ut att bli lagets go-to-guy i offensiven. Slutar gissningsvis topp fem i poängligan i år också.

S5Marcus Oskarsson
De två senaste säsongerna har den välvuxne backen slagits för speltid på Luleås blålinje utan att lyckas etablera sig fullt ut. Att döma av försäsongen kan det här bli året då han tar klivet. Oskarsson har imponerat med ett vårdat, moget och stundtals riktigt kreativt spel. En framtidsman som efter två år på tillväxt visat att han är redo på riktigt.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Förändring kontra kontinuitet. Det är en tunn tråd att balansera på när man ska skapa ett framgångsrikt hockeylag. I Luleås fall hade man i fjol en tuff, fysisk och hårt arbetande trupp som kunde vara jobbig att möta, men som alltför ofta saknade spetskompetensen offensivt. När Jakob Porsers Minecraft-miljoner landade i Lars ”Osten” Bergströms knä var han inte sen att åtgärda bristerna. Micflikier, Rajala, Sweatt och allsvenskans poängkung Lagacé är spelare som ger fjolårets Champions Hockey League-mästare en helt annan dimension i anfallsspelet. Den enda invändningen man kan ha är att det kan vara för mycket nytt på en och samma gång. Klarar det här laget verkligen av att balansera fjolårets defensiv med den friska injektionen av kreativitet? En annan fråga är om Joel Lassinantti kan prestera på samma höga nivå igen. Vi har sett andra målvakter bjuda på fantastiska säsonger för att sedan ha svårt att leva upp till de nya, högre förväntningarna. Ofta som ett resultat av att laget ändrat lite på sin spelidé i hopp om att kunna bli mer offensiva. I vilket fall som helst är laget bättre än i fjol och en utmanare till de topptippade lagen. SM-guld? Tveksamt. Storsatsningen till trots tror jag att Luleå är en säsong eller två från att vara mogna för att ta steget. Det finns fortfarande konkurrenter som ser starkare ut.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Daniel Larsson
34) Joel Lassinantti

BACKAR:
3) Marcus Oskarsson
6) Craig Schira
7) Jan Sandström
8) Per Savilahti Nagander
15) Christian Jaros
27) Brendan Mikkelson
39) Pontus Själin
41) Ilari Melart
56) Jonathan Sigalet

FORWARDS:
9) Johan Forsberg
10) Toni Rajala
11) Jacob Micflikier
17) Bill Sweatt
19) Jacob Lagacé
20) Victor Ekarv
21) Emil Sylvegård
24) Johan Harju ”C”
25) Anton Hedman
26) Peter Cehlárik
31) Jonathan Granström
32) Lennart Petrell
33) Christopher Mastomäki
52) Karl Fabricius

COACH: 
Joakim Fagervall

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten