HockeyAllsvenskan

”Det är upp till min klubb”

Golubev utesluter inte spel i Mora

Han påstods vara klar för Mora i somras. Trots det spelar han fortfarande i Ryssland. För hockeysverige.se berättar juniorvärldsmästaren Denis Golubev om sommarens turer kring den tilltänkta flytten till Sverige.
– Vi kom tillsammans fram till att om jag inte skulle spela för Ak Bars Kazan så var Mora det bästa alternativet, säger Golubev.

En av sommarens stora hockeysnackisar var juniorvärldsmästaren Denis Golubevs vara eller icke vara i Mora IK. Klubben gick under sommaren ut och meddelade att Golubev var klar för spel i Mora. Allt tog dock en snabb vändning då Ak Bars Kazans ordförande Ravil Sjavalejev meddelade att den tänkta utlåningen av Golubev inte kommer att bli av eftersom han nu var aktuell för spel i KHL.

Nyligen flyttades Denis Golubev ner till Ak Bars Kazans farmarlag i MHL, även om han enligt agenten Leif Nilsson gjorde ett mycket bra försäsongsläger i Finland.
– Golubev var faktiskt en av lagets bästa spelare på lägret i Finland och svarade även för ett mål. Han hamnade också i en fight under matchen mot JypHT vilket gjorde att han inte fick spela alla matcherna på lägret. Anledningen till att han nu är i farmarlaget är att han måste få mer istid. Han åkte dit i torsdags och jag tror att han kommer spela tre matcher där innan han ska återvända till Ak Bars Kazan igen, säger Nilsson till hockeysverige.se.

Mora bästa alternativet utanför Kazan
Hockeysverige.se får även en kort intervju med Golubev själv om varför Mora kom upp som alternativ första gången och hur hans situation i klubben förändrades då Vladimir Krikunov kom in som ny tränare för Ak Bars Kazan.
– Krikunov är en väldigt bra tränare som jag tycker om eftersom han ger oss juniorer chansen att spela både i fyra mot fem och i spelet fem mot fyra. Hela min situation blev annorlunda och framför allt blev förutsättningen i laget bättre för mig och dom andra yngre spelarna när han tog över som tränare.

Hur kom Mora på tal som klubb?
– Jag spelade inte så många matcher i KHL förra säsongen (fem) och när säsongen var slut hade jag ett långt samtal med mina agenter. Jag ville fortsätta utveckla mig både mentalt och hockeymässigt. Vi kom tillsammans fram till att om jag inte skulle spela för Ak Bars Kazan så var Mora det bästa alternativet. Mora visade verkligen att de var beredda att satsa på mig som spelare.

Nu blev du kvar i Ak Bars Kazan, men var Mora det bästa alternativet annars menar du?
– Det får vi aldrig svar på eftersom jag är kvar här i Ryssland. Mora visade i alla fall sitt intresse och var, som sagt var, beredda att satsa på mig.

Finns det fortfarande en öppning att vi kan få se dig i Mora i framtiden?
– Det kan inte jag svara på utan det är upp till min klubb här i Ryssland och självklart även upp till Mora, om man nu vill ha mig.

Fick många förfrågningar

Du och det ryska laget gjorde succé i det senaste JVM. Var det många klubbar från NHL som visade intresse under turneringen och ville se dig i NHL den här säsongen?
– Det var faktiskt ganska många juniorlag och även scouter som frågade hur jag skulle göra den här säsongen. Men mitt svar var ju ganska enkelt eftersom jag har kontrakt med Ak Bars Kazan.

Vad gjorde att Ryssland blev juniorvärldsmästare?
– Sista tre matcherna i turneringen började vi ganska dåligt men kom ändå tillbaka. Det visar på att vi hade en väldigt bra atmosfär och stämning i truppen. Alla hade kul både på och vid isen. Sedan jobbade våra tränare väldigt nära oss i hela turneringen vilket gjorde att vi blev ännu stakare som lag.

När vi kommer in på flygolyckan i Jaroslavl och hur rysk hockey mår efter den tragiska händelsen blir reaktionen, med all rätt ganska stark hos Golubev.
– Stupid question! Hur rysk hockey mår? Alla vi i laget och det ryska folket känner väldigt mycket med alla familjerna till de omkomna. Jag tror inte vi kan förstå hur mycket deras familjer och anhöriga lider just nu och jobbar med sin sorg. Hur rysk hockey mår efter olyckan är inte relevant. Allt är en mycket tragisk olycka men det är inte för den delen farligt att flyga här i Ryssland.

Om du ser till Ak Bars Kazans kapacitet den här säsongen, hur långt kan laget gå?
– Vi kan helt klart gå hela vägen fram och vinna Gagarin Cup.

Vad betyder den mycket meriterade lagkaptenen Aleksej Morozov för Ak Bars Kazan?
– För oss är han en superman, haha… Han hjälper alla spelare både på och vid sidan av isen. En bra hockeyspelare och en mycket intelligent man.

Lyckönskar Mora

Vilka är nyckelspelarna i årets Ak Bars Kazan?
– Morozov, Zaripov, Nikolin, Vehanen… Vi har ju några av de bästa spelarna i hela ligan i vårt lag om man ser till hur de jobbar varje dag, varje träning och varje match för laget. De gnäller aldrig utan tar sig alltid tid för oss unga killar.

Hur ser du på lagets och din inledning av säsongen?
– Laget har ju spelat väldigt bra och för mig har det väl också gått okej. Nu är jag nere en vända i farmarlaget för att få lite speltid, men jag hoppas att snart vara tillbaka i A-laget.

Är Ak Bars Kazan med Denis Golubov i laget det lag som vinner KHL och går Mora upp i Elitserien den här säsongen?
– Ja, vi vinner Gagarin Cup och det gör vi inte bara för att vi har det bästa laget ute på isen. Vi för att vi även har en fantastisk ledarstab, den bästa presidenten och managern, bästa träningsanläggningen, allt är bättre hos oss än hos dom andra lagen.
– Jag har inte kunnat följa Mora och hur det har gått i deras matcher. Men givetvis vill jag passa på att skicka en hälsning och lyckönska dem. Hoppas ni tar er tillbaka till toppen redan i år.

Avslutningsvis frågar hockeysverige.se Leif Nilsson om hur han ser på möjligheterna att Denis Golubev ska spela i Mora eller något annat lag i Sverige redan den här säsongen.
– Klubbens president Ravil Sjavalejev har varit på besök tidigare i Mora så att Golubev inte blev utlånad nu har ingenting med Mora som klubb att göra. Det handlade enbart om att man ansåg att han skulle kunna ta en plats i Ak Bars Kazan den här säsongen.
– Visar det sig att han inte tar en plats i laget finns det möjligheter att han blir utlånad till exempelvis någon klubb i Sverige. Det är ett beslut som i första hand klubbens president tar. Det är till och med klubbar i Nordamerika som har hört av sig i dagarna då de fick höra att Golubev skulle spela några matcher i farmarlaget.

Text: Ronnie Johansson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten