Sök
Martin Thörnberg.
SHL

HV71: Efter spelarrevolten mot ”AJ” – nu är det upp till bevis

Spelarna fick sin vilja igenom och blev av med Andreas Johansson. Efter en stormig vår och sommar är det nu upp till spelarna att bevisa att det var ”AJ” och inte dem själva som var problemet. Det finns nämligen många i HV71:s trupp som har en hel del att leva upp till.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Fredrik Pettersson Wentzel, mv, Färjestad, Niklas Hansson, b, Rögle, Ryan O’Byrne, b, Ambri-Piotta, Simon Önerud, fw, Modo, Chris Abbott, fw, Luleå, Martin Thörnberg, fw, Lokomotiv Jaroslavl, Oscar Sundh, fw, Linköping.
Förluster:  Gustaf Wesslau, mv, Köln, Viktor Kokman, mv, Borlänge, David Petrasek, b, klubblös, Mattias Karlsson, b, Severstal Tjerepovets, Jesper Williamsson, b, Rögle, Patrik Carlsson, fw, Frölunda, Riley Holzapfel, fw, Karlskrona, Calle Ridderwall, fw, Sibir Novosibirsk, Andreas Jämtin, fw, Medvescak Zagreb.

S9

S1Jere Karalahti
Försvarsgeneralen har hunnit bli 40 år, men har fortfarande en imponerande fysik. Var stundtals riktigt bra sedan han anlände till Jönköping förra säsongen och med den disciplin han uppvisar när det gäller att ta hand om sin kropp kommer han säkerligen att göra ytterligare en bra säsong för HV71. En spelare som står ut på en blålinje som i övrigt lämnar en hel del att önska.

S2Martin Thörnberg
HV71-fansens stora drömvärvning blev verklighet. Efter fyra produktiva KHL-säsonger, där det blev 75 mål, är Martin Thörnberg tillbaka i hemstaden. 32 år gammal har han fortfarande en hel del att erbjuda. Får han vara hel kommer han att skjuta minst 20 mål. Kemin som uppstått med Erik Christensen antyder att det kan bli ännu fler.

S3Ted Brithén
Lagkaptenen är bara 25 år gammal, men har fortfarande utrymme att utvecklas och bli en landslagsspelare. Tvåvägsforward som kan nå 40-poängsplatån om han, Christensen och Thörnberg får till det.

S4Chris Abbott
Karaktärsstark tvåvägscenter med en enorm vinnarskalle. Lämnade överraskande Luleå efter sex säsonger i klubben, varav tre som lagkapten. Ger HV71 välbehövlig tuffhet och arbetsmoral. Förhoppningsvis en spelare som kan sätta blåslampa i ändan på några av spelarna som såg så slöa ut förra säsongen.

S6
Lagets poängkung:
Erik Christensen
Tveklöst en av SHL.s allra bästa spelare. Erik Christensen var stundtals magisk förra säsongen, inte minst då i några av slutspelsmatcherna mot Linköping. Enda minuset är att han titt som tätt går skadad. Nu är det oklart om han över huvud taget kommer att finnas tillgänglig i premiären nästa vecka.

S5Kevin Stenlund
Stor och gänglig center med en majestätisk spelstil som ger lite Mats Sundin-vibbar. Stenlund slog sig in i A-laget förra säsongen efter att ha brottats med knäskador under flera år och gjorde så bra ifrån sig att Columbus draftade honom i andra rundan i somras. Det är hård konkurrens om speltid på forwardssidan, men jag räknar kallt med att Stenlund etablerar sig på allvar i HV och blir en spelare som kan slå sig in i Rikard Grönborgs JVM-lag.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Kaos har påståtts vara granne med Gud. Om man vill ge Jönköping benämningen Sveriges Jerusalem har det aldrig varit mer sant än under 2015. Aldrig tidigare har det stormat lika mycket kring stadens hockeystolthet som i våras. För varje dag sipprade det ut nya rykten i vad som beskrivits som en infekterad konflikt mellan tränaren Andreas Johansson och delar av spelartruppen. Efter många vitt skilda besked – och det ena mer förvirrande pressmeddelandet än det andra – kom slutligen beskedet att Johansson skulle lämna föreningen. Därmed fick den klick av spelarna som hade ropat efter tränarens avgång sin vilja igenom. Huruvida Johansson använde omänskliga metoder gentemot spelarna eller om det var vissa av spelarna själva som var för bekväma av sig, därom tvista de lärde än i dag. Sanningen ligger sannolikt någonstans mittemellan. Klart är i alla fall att en hel del av HV71:s tilltänkta stjärnspelare går in i den här säsongen med mycket att bevisa. Exempelvis var Mattias Tedenby, Teemu Laine och Björn Melin tre av förra säsongens största besvikelser i SHL. Under nye tränaren Johan Lindboms ledning får de möjlighet att göra om och göra rätt. Lindbom känns som ett fräscht och spännande tränarnamn, men hana förutsättningar inför säsongen känns allt annat än optimala. Till en följd av soppan kring Andreas Johansson kom han in i ett oförsvarbart sent skede och har hittills bara fått in en assisterande tränare (Tim Brithén). Spelartruppen ser för andra säsongen i följd framtung ut. En imponerande samling forwards kontra en tunn backsida som saknar en offensiv spjutspets. Målvaktsparet är också ett frågetecken. Kan Fredrik Pettersson Wentzel hitta tillbaka tillbaka till storformen efter mellanåret i fjol? Det är frågetecken som gör HV oerhört svåranalyserade. Jag ser dem som ett mittenlag, men med ett par justeringar och lite arbetsro finns det mer att hämta i den här truppen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
40) Erik Ersberg
53) Fredrik Pettersson Wentzel

BACKAR:
2) Kristofer Berglund
8) Jere Karalahti
17) Emil Johansson
20) Lawrence Pilut
33) Niklas Hansson
41) Chris Campoli
42) Simon Karlsson
44) Ryan O’Byrne
49) Axel Eidstedt

FORWARDS:
9) Björn Melin
10) Martin Thörnberg
11) Simon Önerud
13) Oscar Sundh
16) Filip Sandberg
19) Erik Andersson
21) Mattias Tedenby
24) Erik Christensen
28) Anton Bengtsson
29) Chris Abbott
67) Christoffer Törngren
81) Filip Ahl
82) Kevin Stenlund
90) Ted Brithén ”C”
92) Teemu Laine

COACH:
Johan Lindbom

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten