Alexander Lindelöf och Sebastian Bengtsson till Rouen

Sebastian Bengtsson från Schweiz och Alexander Lindelöf samt Jared Dmytriw från Västerås. Franska Rouen presenterade flera bekanta namn på ett bräde.

Redan i april offentliggjorde Västerås att Alexander Lindelöff inte skulle bli kvar i klubben. Lindelöf har Västerås som moderklubb och gjorde sin A-lagsdebut i klubben under säsongen 2014/15. Därefter fanns han med i A-laget fram till säsongen våren 2019, innan han skrev SHL-kontrakt med Brynäs. Därefter blev det allsvenskt spel i Vita Hästen, Timrå och Tingsryd innan han återvände till moderklubben inför förra säsongen. 

Det blev 20 poäng på 51 matcher för backen.

Men det har dröjt till nu innan han presenterats för en ny klubb. Lindelöf är klar för spel i den franska toppklubben Rouen, som vunnit guld de två senaste åren.

Sebastian Bengtsson till Rouen

Men Rouen nöjer sig inte där. De plockar också in en annan Västeråsspelare i form av Jared Dmytriw, som gjorde 26 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen.

Dessutom värvar man Sebastian Bengtsson, som öst in poäng i den schweiziska andraligan de senaste åren. På 60 matcher har 29-åringen gjort 77 poäng för La Chaux-de-Fonds och Thurgau.

Kontrakten är skrivna på ett år.


TV: Västeråsbekantingen draftad av New Jersey

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: