Uppgifter: Elias Lindholm blir inte kvar i Vancouver Canucks

Elias Lindholm ser ut att bli free agent om några veckor. 
Enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman så verkar svensken inte bli kvar i Vancouver Canucks. 

Tiden i Vancouver Canucks verkar bli kort för svenske centern Elias Lindholm

Det har tidigare rapporterats att Vancouver har erbjudit Lindholm ett sjuårskontrakt med en årslön på sju miljoner dollar. Avtalet skulle då ha ett totalt värde på över 500 miljoner kronor, 

Men enligt uppgifter så ska Lindholm ha nobbat avtalet och enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman kommer han att lämna Vancouver för att bli free agent om några veckor. 

– Vad jag hört så ser Canucks ut att erkänna att de inte kommer att kunna behålla Lindholm. Jag vill aldrig säga aldrig men här och nu så tror jag att de går vidare och börjar titta på andra alternativ, säger Friedman i podcasten “The Jeff Marek Show”.

Elias Lindholms värde ska ha rasat

När free agent-marknaden öppnar den första juli verkar Elias LindholmElias Lindholm alltså vara en av spelarna som ger sig ut för att söka en ny möjlighet. 

Det är dock osäkert vad han kan tänkas få för erbjudande på marknaden. Förutom att ha nobbat ett 7x7-kontrakt värt över 500 miljoner dollar av Vancouver så ryktas Lindholm också ha tackat nej till ett ännu dyrare kontrakt tidigare. 

Han ska nämligen ha bliven erbjuden ett åttaårskontrakt värt över åtta miljoner dollar per säsong av Calgary Flames i höstas. Det totala värdet för avtalet skulle då ha varit runt 700 miljoner kronor. Men Lindholm ska alltså även ha nobbat det avtalet. 

Efter att ha haft en tyngre säsong än väntat med 44 poäng på 75 matcher som facit i både Calgary och Vancouver så uppges svenskens värde på marknaden ha rasat

Hans starka slutspel med 5+5 på 13 matcher kan ha stärkt hans position en aning men det återstår att se vad för kontrakt Lindholm kan få på den öppna marknaden.

 


TV: Därför hoppade stortalangen direkt in i U17-landslaget

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: