Sök
BÄSTA KEDJAN I SHL. Bert Robertsson förklarar vad det är som gör linan med Pär Lindholm, Jocke Lindström och Oscar Möller unik.
Skellefteå AIK

En superkedja på väg mot OS: ”Landslagsledningen vet vad de får”

De utgör SHL:s hetaste kedja och har gett sig själva bra förutsättningar att få spela OS tillsammans. Men vad är det som gör Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller så bra tillsammans. Hockeysverige.se bad deras tränare Bert Robertsson förklara varför.
– De tre gillar varandra och det är jätteförutsättning för att det ska bli bra kemi, säger Robertsson.

Lasse Lundvall, Nisse Nilsson och Ronald ”Sura-Pelle” Pettersson. ”Ankan” Parmström, Lennart ”Sillen” Selinder och Göran ”Svirre” Svensson. Lars-Göran Nilsson, Jan-Erik Lyck och Hans ”Virus” Lindberg. Mats Åhlberg, Dan Söderström och Dan Labraaten. Ove Molin, Anders Gozzi och Peter Larsson. Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg och Peter Nordström

Det finns många kedjor att lyfta fram och stämpla som ”klassiska”. Snart kanske vi vi lägga till ytterligare en i raden, nämligen den med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller. En trio som just nu ligger etta (8+13), sexa (8+9) och nia (5+10) i SHL:s poängliga. Trion visade även i Karjala Cup att de håller ett mycket högt internationellt snitt.

Vad är hemligheten bakom deras framgångar? Bert Robertsson är tränare i Skellefteå och en av de som var med och satte ihop den här trion redan förra säsongen.
– Jocke och Möller är egentligen från början huvudparet där. Vi letade ganska länge förra säsongen efter någon som passade att spela med de två, berättar Bert Robertsson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Pär har vuxit, vuxit, vuxit och vuxit in i en bärande roll, blivit starkare i tekningscirkeln och är numer som en powerforward som kompletterar Jocke och Möller väldigt bra.

TÄNKTE SPELA MATT ANDERSON SOM CENTER

Inför årets säsong var det inte givet att Lindström, Möller och Lindholm skulle spela ihop i Skellefteå.
– I början på den här säsongen hade vi tänkt att bredda vårt lag lite grann och få ett djup på ett annat sätt. Vi tänkte att Matt Anderson skulle kunna gå med Jocke och Möller, men det klickade inte riktigt så då skiftade vi tillbaka helt enkelt. De tre gillar varandra och det är jätteförutsättning för att det ska bli bra kemi.

Pärs goda egenskaper nämnde du, men vad är det som gör Joakim Lindström och Oscar Möller så stora som hockeyspelare?
– Jag tycker att de har väldigt olika karaktärer. Jocke är en kille som är väldigt skicklig på att lösa trånga situationer och sätta upp andra. Han är känd som en målskytt, men jag upplever att han drar på sig väldigt mycket uppmärksamhet vilket gör att han kan sätta upp andra i bra lägen. Sedan gör Jocke mycket poäng i powerplay, men det är på lite andra sätt ändå.
– Oscar söker mer avsluten och Pär är som en mittfältare däremellan och som är både stark på pucken, bra på framspel och jobba igen pucken. Det som jag tycker sammanflätar alla tre hårdast är ändå deras höga arbetskapacitet. Alla tre är väldigt ”fysade” och orkar spela i ett högt tempo över tid.


Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Det är er ledande kedja på isen, men hur viktiga är de tre vid sidan om och i omklädningsrummet?
 Jätteviktiga i alla delar. Det är, som jag sa, killar som har en väldigt hög arbetskapacitet, men samtidigt väldigt hög arbetsmoral och följer vårt system till punkt och pricka. Sedan kryddar de det med sin skicklighet.
– Det är väldigt lätt som tränare att peka på deras ambition och lojalitet och sedan kräva samma sak av resten av gruppen. De är ambassadörer på så vis också.

”BIDRAR INTE BARA MED OFFENSIV SKICKLIGHET”

Vad är det som gör att den här kedjan har ett internationellt snitt på sitt spel?
– Skickligheten är egentligen ett kriterium som man måste ha på internationell nivå. Jag tycker Oscar och Jocke visat att de har det redan tidigare. Det är Pär som stuckit upp och överraskat många. Jag måste erkänna att han har överraskat på oss också. Sätter man honom i tuffare situationer så levererar han och växlar hela tiden upp. Det är jättekul att se en sådan utveckling på en spelare.
– Sedan är det arbetskapaciteten och arbetsmoralen. De visade i landslaget att de verkligen går i bräschen och inte bara bidrar med offensiv skicklighet utan de är även väldigt pålitliga.

Är du överraskad över deras väldigt fina insats internationellt i Karjala Cup?
– Både jag och nej. Jag är överraskad över att de fick spela så otroligt mycket och i så många situationer. Nu har Jocke kanske inte spelat så mycket boxplay, men både Oscar och Pär spelade boxplay och powerplay. Jag är lite förvånad över att de användes så hårt i den turneringen, men jag vet att de klarar av det.

På vilket sätt var du förvånad?
– Att dubbla spelare på det viset, både spela boxplay och powerplay och starta perioder vittnar om att man har en väldig respekt för de här killarna. Jag trodde att det var fler som hade samma status då jag tittar på den lineupen där många har högre meriter internationellt.
– Landslagsledningen vet vad de får, men jag är förvånad över att de användes så hårt i den turneringen. Antagligen ville ledningen testa vad de går för och jag tycker att de har levererat över tid och alla tre håller fanan högt.

Är det här i dina ögon en given OS-kedja?
– Ingenting är givet någonstans. Man ska ha en jäkla respekt för utmaningen att ta en plats i en OS-turnering. Oavsett om det är NHL-spelare med där eller inte så är det någonting som många strävar efter.
– Jag tycker att de har en väldigt god chans att komma med och har också visat att på att de vill vara med och tävla på allvar om platserna i OS-truppen. Det tycker jag verkligen de visade i Karjala Cup.

Tisdag 19:00
HV 71 - Linköping HC
1 1.62
X 4.45
2 5.25
Tisdag 19:00
Rögle BK - Skellefteå AIK
1 2.20
X 4.05
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten