Sök
HockeyAllsvenskan

Allsvensk tränarranking

Det är ett ganska kenpigt jobb att ge sig på att försöka ranka de allsvenska tränarna. Ettan är förstås given, men sedan är det lite hugget som stucket kring många inbördes placeringar. Men i alla fall, så här med en knapp månad kvar till seriepremiären skulle jag vilja påstå att lagen har det rustat ungefär så här på tränarbänken:

1.Harald Lückner, Mora
Överlägsen etta i allsvenskan. Ödmjuk, klok och med en imponerande förmåga att göra bra lag även av halvdant spelarmaterial. Kommer förstås få ordentlig fason på Mora även i vinter.

2. Björn Hellkvist, Rögle
Dök för den stora massan upp som från ingenstans och lyfte ett ungt Rögle-lag till en framskjuten kvalserieplacering ifjol. Analyserar spelet lysande, där andra tränare står och hostar floskler i periodpauserna har Hellkvist nästan alltid fullt klart för sig vad som behöver göras och har läst spelet perfekt.

3. Leif Strömberg, Malmö
Strumpan är en av allsvenskans skönaste karaktärer och en ganska given kille att satsa på för en lag som vill uppåt. Hårda nypor och gnethockey har blivit hans signum och det enda frågetecknet som tornar upp sig är hur hans hockey egentligen ska passa med Malmös offensiva spelarmaterial?

4. Mats Waltin, Västerås
Den bakåtsträvande robothockey Västerås-tränaren förespråkar är kanske inte jättesexig så här 2011, men Waltin har busslaster av rutin och borde kunna få bättre fason på Västerås spännande spelarmaterial än vad han fick ifjol.

5. Sam Hallam, Bofors
32 år unge Hallam ställer tuffa krav och har gjort det riktigt bra när han tagit ett mediokert spelarmaterial till fina allsvenska placeringar. I år står han inför den tuffaste utmaning hittills i Bofors-båset då det är att kriga för existensen som gäller.

6. Per Ljusteräng, Borås
Senast han stod i BH-båset slutade det med sparken trots att laget gick som tåget mot allsvenskt avancemang. Sedan dess har han fått fason på Kristianstad i ettan och återvänder nu med ny kraft. Kan vara den fräscha vind som Borås behöver för att få fart på grejerna.

7. Fredrik Söderström, Oskarshamn
Söderströms två år som huvudansvarig i Olofström knatades av idel lovord och det var förmodligen en no-brainer för nye sportchefen Roger Jönsson att ta leksingen med sig till Oskarshamn. En synnerligen klok analytiker, ska bli spännande att se hur han hävdar sig på allsvensk nivå.

8. Joakim Fagervall, Tingsryd
Var mannen som, som tredje man ut, räddade Tingsryd kvar i allsvenskan ifjol även om det var på håret. Står knappast för någon flashig hockey, men är förmodligen den typ av tränare som behövs för att få ett halvgrått lag som Tingsryd att få ut mest av sitt manskap.

9. Bobo Simensen, Almtuna
Den rutinerade tränaren känns mest som bara ännu ett namn som snurrar i den outtröttliga tränartombolan, har man väl fått in en fot finns det alltid jobb ni vet. Känns som det är mer bullrigt snack än resultat som kantar hans väg och känns inte helt gjuten för Almtuna.

10. Peter Andersson, Örebro
Andersson var en fullständig katastrof som sportchef, men har gjort betydligt bättre resultat som tränare. Även om han förstås förstås haft finfina spelarmaterial att arbeta med. Tänker offensivt och dras alltjämt med stämpeln att vara gnällig i överkant.

11. Johan Strömwall, Södertälje
Väldigt svårbedömd. Efter en lysande spelarkarriär och en stormig period som klubbdirektör i Luleå har Strömwall startat upp sin tränarkarriär i Italien och Österrike innan han nu vänder åter till Svedala för att få fason på degraderade Södertälje. Kan mycket väl klättra uppåt på rankingen till vintern.

12. Patrik Ross, Troja
Ross har den fördelen att han har en period som hyllad spelare i just Troja bakom sig och känner klubben, men han har mycket att bevisa när han tar sitt första uppdrag som huvudtränare på allsvensk nivå och ska leda ett lag som ifjol tvingades kvala för sin existens i finrummet.

13. Pär Djoos, Sundsvall
Som spelare hade Djoos en exceptionell karriär, men som ledare i Sundsvall har han knappast lyckats göra något extra av små resurser. Det grunkas om att isträningarna inte är något vidare hos bottenlaget och ärligt talat skulle Sundsvall nog behöva lite nytt blod på tränarbänken för att i alla fall kunna drömma om att ta sig ur bottenträsket.

14. Christer Olsson, Leksand
Olssons vanligaste analys efter förlustmatcherna säsongen som gick var ”det här är vi givetvis inte nöjda med”. Sedan snackade laget igenom saken och gick ut och gjorde samma sak om och om och om igen var på Olsson konstaterade: ”det här är vi givetvis inte nöjda med”. Känns inte som en man för att leda ett tilltänkt topplag och att fansen redan på försäsongens skriker efter tränarbyte säger ganska mycket.

Text: Mikael Mjörnberg

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten