Matias Myttynen
Västerås IK

Västerås värvar tidigare finsk JVM-spelare

ANNONS

Igår gjorde Asplöven klart med provspel för en finsk spelare som närmast kom från kazakiska Kazzinc-Torpedo. På onsdagen meddelade Västerås att man gjort klart – utan provspel – med en annan finländare från samma lag.

Det handlar om 25-årige forwarden Matias Myttynen, som sköt tre mål och en assist på 17 matcher för kazakerna i KHL:s underliga VHL under fjolårets säsong.
– Det är en stor och stark tvåvägsforward. Han ska med sin tyngd och storlek bana väg för sina medspelare,. Det är en spelare som kommer att göra jobbet framför motståndarmålet och trycka in några puckar där, säger Västerås sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Myttynen har spelat 198 matcher i finska ligan innan han flyttade utomlands. Han har gjort 26 mål och 27 assist för Ilves och Jyp. Han var dessutom med och spelade JVM 2010 med bland andra Mikael Granlund och Toni Rajala.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL