Speltips Hockey

Final 3 helt avgörande för spänningen i matchserien

ANNONS

Finalmatch 3
SM-finalserien är två matcher gammal och det står 2-0 i matcher till Växjö. Växjö har kunnat dra maximal nytta av att ha spelat två raka hemmamatcher, men det har sannerligen inte varit tal om övertygande insatser eller enkla segrar.

Växjös tränare, Sam Hallam, medgav på presskonferensen efter match två att hans lag hade marginalerna på sin sida i övertidssegern i måndags. Rögle kom ut med rätt mentalitet, de hade en väl utarbetad matchplan och spelarna följde den på ett mycket bra sätt. Växjö fick lägga en hel del energi på att försvara sig och smålänningarna kan tacka målvakten Erik Källgren och backarnas uppoffrande spel framför det egna målet för den övertidssegern.

Rögle har matchat Växjö på alla sätt, under grundserien och här i slutspelet. Vi tror att spelare och ledare har en känsla att SM-guldet finns inom räckhåll. Kom ihåg att Växjö var grundseriens bästa hemmalag sett till inspelade poäng och det faktum att Rögle pressade smålänningarna på det sätt de gjorde senast ger råg i ryggen. Nu är det Rögle som har fördelen att spela två raka matcher på hemmaplan och nyckeln ligger i att vinna båda matcherna. Minns att Växjö inte alls nådde samma höga nivå på bortaplan som på hemmaplan i grundserien.

Rögle behöver egentligen inte göra så mycket annorlunda i spelet. Det som måste förbättras är effektiviteten i målskyttet och det tror vi kommer lösa sig. Ser man till säsongens två tidigare möten mellan Rögle och Växjö i Ängelholm så slutade matcherna 4-1 och 4-2 till Rögle. Det finns mycket positivt som Cam Abbott kan lyfta fram för att stärka spelarnas känsla inför den här matchen.

Växjö måste, å andra sidan, få mer fart i offensiven. De måste hitta ett sätt att ta sig ner djupt i Rögles zon genom att spela fast pucken och därmed skapa långa anfall. Något som i förlängningen kan göra att spelarna i Rögle blir trötta. Om det går vägen? Det är tveksamt. Växjö har sin främsta styrka i det defensiva spelet och de lär få spendera mycket tid i defensiv zon i kväll också. Smålänningarna gjorde 21 mål färre på bortaplan än vad som var fallet på hemmaplan under grundserien och de släppte in 14 mål mer på resande fot.

Torsdagens match är avgörande för spänningen i SM-finalserien. Vinner Växjö skaffar de sig ett övertag på tre matcher och det lär inte Rögle ta sig tillbaka från. Vinner Rögle har de 1-2 i matcher och ett nytt försök på hemmaplan i nästkommande match. Lägg därtill att Rögle visat att de kan manövrera ut Växjö spelmässigt på bortaplan och vi kan se dem ”stjäla” en match i Småland. Det är dags för spelare som Daniel ZaarSimon RyforsDennis EverbergÉric Gélinas och övriga poängspelare att visa vägen. En normalinsats från Rögles sida kommer räcka långt och när spelbolagen betalar en bit över två gånger pengarna är det givet att ta ställning. Rögle ser till att hålla liv i finalserien och vi spelar dem till oddset 2.05

Oddset i texten är från tisdag 14.50 och kan komma att ändras fram till matchstart. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL