Spelbolag

Därför är hockey och trav en vinnande kombination

ANNONS

Dubbel jackpot på V75 väntar i helgen med 30 miljoner kronor. Det är dessutom finaler som nu ska köras på Sveriges nationalarena Solvalla, i travets absoluta elitserie. Spelläggarna i Travstugans andelslag har förberett sig väl och många V75-analyser finns redan publicerade på sajten.

Vädret är en viktig faktor att räkna med, när vi komponerar systemen som ska ta oss hela vägen fram till storvinsten. Kallt och ruggigt på många platser runt om i landet just nu, och det finns viss risk för minusgrader och hårt banunderlag när tävlingarna ska avgöras på lördag med start kl.16:20.

Kan det vara just detta som är anledningen till att travet är så populärt bland hockeyspelare från norr till söder? Kyla och is hör ju till vardagsmat för dessa atleter som självmant valt att livnära sig på en sport som är beroende av just sådana förhållanden - kylig luft och ett minst sagt hårt underlag. 

Eller handlar det om möjligheten att vinna stort med små medel som gör att hockeyspelare med jämna mellanrum dyker upp i travets vinstlistor? Spelformen V75 kallas trots allt för “miljonfabriken” och genererar många nya miljonärer varje år. Skulle därtill kunna vara faktumet att det, till skillnad mot många andra spelformer, faktiskt existerar en rimlig chans att bli ensam med alla rätt - vilket inger respekt.  Även om det givetvis kräver en hel del tur i kombination med enorm skicklighet, för att lyckas med den bedriften. 

Oavsett vilket, är det knappast en slump att flertalet hockeyspelare följer travet minst lika noggrant som den Svenska hockeyligan. Det har till och med gått så långt att var och varannan hockeyspelare äger minst en travhäst, som står i proffsträning någonstans - likt en väl förvaltad premieobligation. Där avkastningen generellt sätt verkar bli mycket högre än den mer traditionella sorten. För det är inga dåliga djur som får hockeyproffs som nya ägare. Nej, här pratar vi välstammade och högklassiga travhästar som verkligen har framtiden för sig. 

För att summera det hela kan vi nog enas om att tävlingsinstinkten och drivet att vilja vinna, definitivt verkar vara det som lockar alla dessa hockeyfantaster till travet.

Det är nog därför enbart en tidsfråga innan tipstern och hockeyprofilen Mattias Åkesson, också trillar dit och börjar stoltsera med sitt nya inköp. Tillsvidare får vi dock nöja oss med att ta del av spännande travtips och analyser, som han och många andra kollegor på Travstugan delar varje vecka i samband med tävlingar inom travets högsta serie.


I samarbete med Travstugan.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch