Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Filip Forsberg slog sitt poängrekord – efter nattens fullträff

Filip Forsbergs fina poängform håller i sig. I natt sköt Nashville-svensken sitt 37:e mål för säsongen när Nashville 5–4-besegrade Philadelphia Flyers – och slog därmed sitt personliga poängrekord i NHL.

Målet, som tillkom i den andra perioden, innebar även att Filip Forsberg tangerade sin poängbästa notering i NHL-karriären då han nu är uppe i 65 poäng 53 matcher denna säsong. Forsberg har vid två tillfällen tidigare noterats för 64 poäng under en och samma säsong.

Forsberg styrde in Alexandre Carriers skott till 4–3 i slutet av mittperioden, vilket innebär att hans målskörd nu är uppe i 37 mål denna säsong. Svensken ligger på en delad sjätteplats i NHL:s totala skytteliga, trots att han spelat mellan sju och 13 matcher mindre än spelarna som ligger bakom honom i skytteligan.

“Gordie Howe-hattrick” av succérookien

Skulle Forsberg nå 40 mål denna säsong så blir han den tredje svenske spelaren under de tio senaste säsongerna att nå milstolpen. Tidigare har William Karlsson (43 mål säsongen 2017/18) och Mika Zibanejad (41 mål säsongen 2019/20) lyckats nå 40-målsplatån.

Nashville lyckades till slut vinna nattens match med 5–4 sedan succérookien Tanner Jeannot avgjort matchen med en minut och 19 sekunder kvar att spela av den tredje perioden. Målet var Jeannots 22:a för säsongen och innebar även att han fullbordade ett så kallat “Gordie Howe-hattrick”, då han dessförinnan även hade noterats för en assist samt ett slagsmål i matchen.

– Han gör allt för oss och vi kan inte prata om honom tillräckligt mycket. Han är otrolig. Han är en sådan spelare som gör allt och han är en fantastisk spelare för oss, så vi är väldigt glada för honom, säger stjärnbacken Roman Josi till NHL.com.

Nashville Predators – Philadelphia Flyers 5–4 (0–2, 4–2, 1–0)
Nashville: Jakov Trenin 2 (17), Luke Kunin (12), Filip Forsberg (37), Tanner Jeannot (22).
Philadelphia: Travis Sanheim (6), Joel Farabee (15), Max Willman (4), James van Riemsdyk (17).

***

Victor Hedman stod för säsongens 18:e fullträff när han blev målskytt i nattens 4–1-seger över New York Islanders. Målet tillkom i powerplay och innebar en 1–1-kvitering tidigt i den andra perioden.

Tampa Bay vann matchen med 4–1.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 1–4 (1–0, 0–2, 0–2)
New York: Brock Nelson (31).
Tampa Bay: Victor Hedman (18), Alex Killorn (20), Ross Colton (12), Michail Sergatjov (6).

***

Den förre HV71- och Malmöspelaren Kevin Fiala blev matchhjälte för Minnesota Wild i natt, då laget besegrade Colorado Avalanche med 3–2 efter förlängning. Framspelad av Joel Eriksson Ek och Mats Zuccarello så kunde schweizaren direktskjuta in segermålet bakom Darcy Kuemper 15 sekunder in i övertidsspelet.

André Burakovsky noterades för en assist i matchen för Colorado.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 3–2 e. sd (0–0, 1–0, 1–2, 1–0)
Minnesota: Kirill Kaprizov (36), Ryan Hartman (27), Kevin Fiala (22).
Colorado: Nazem Kadri (26), Mikko Rantanen (33).

***

Auston Matthews närmar sig 50 mål denna säsong. I natt stod Torontos superstjärna för ett av målen när Leafs besegrade Florida Panthers med 5–2 på hemmaplan. Den amerikanske stjärnan har nu skjutit 48 mål denna säsong och toppar med det NHL:s skytteliga, ett mål för Leon Draisaitl (Edmonton).

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)
Toronto: John Tavares 2 (22), Morgan Rielly (7), Ilja Michejev (14), Auston Matthews (48).
Florida: Brandon Montour (8), Ryan Lomberg (6).