Tre Kronor höll undan – besegrade Schweiz

Tre Kronor studsade tillbaka efter överkörningen mot Tjeckien. Mot Schweiz blev det seger med 4-3, efter att man gått upp i en 3-0-ledning i den andra perioden.

I torsdags låg Sverige under med 4-0 efter 15 minuter, och debutanten Carl Lindbom byttes ut. Idag var det återigen Lindbom som stod i den svenska kassen – och idag fick både han och laget en betydligt bättre start.

Den här gången var det nämligen Tre Kronor som tog ledningen. I powerplay stod Marcus Sylvegård för en fin prestation och spelade fram Mario Kempe som stötte in 1-0 från nära håll.

– Han bryter mönstret, berömde SVT:s Jonas Andersson Marcus Sylvegårds prestation.

Kort därefter snappade Oscar Eklind upp pucken efter ett misstag av den schweiziske målvakten, och spelade fram Max Friberg som satte 2-0.

I den andra perioden kom 3-0, då Jesper Frödén direktsköt in pucken. Där och då vaknade också Schweiz.

“Har ett stort spel i sig”

Schweiz reducerade till både 3-1 och 3-2 innan Oscar Lindberg gav Sverige ett litet andrum när han pricksköt in 4-2 efter en fin framspelning av Victor Ejdsell.

– Det är en spelare med självförtroende. Han är en stor spelare i fysisk bemärkelse, men han har också ett stort spel i sig, sade Jonas Andersson.

Schweiz såg till att avslutningen blev riktigt dramatisk, genom att reducera till 3-4 och sedan skapa ett par farliga kvitteringschanser. Men Tre Kronor höll undan och tog säsongens första seger.

Imorgon avslutas Karjala Tournament med en traditionsenlig match mot Finland.

TV: Filip Ekbergs tröstmål mot Kanada