Linus Ullmark skriver jättekontrakt med Ottawa Senators - hockeysverige.se

KLART: Ullmark skriver nytt jättekontrakt

Linus Ullmark är överens om ett nytt fyraårskontrakt med Ottawa Senators.
Ullmarks lön på 8,25 miljoner dollar per säsong är då femte högst bland NHL:s målvakter.

Linus Ullmark får ett stort kontrakt hos Ottawa Senators. Foto: Alamy/Montage

Linus Ullmark har fortfarande inte gjort sin första NHL-match med Ottawa Senators – men redan nu är han överens om en stor kontraktsförlängning med klubben.

Under onsdagen står det nämligen klart att Ullmark och Ottawa har kommit överens om ett nytt fyraårskontrakt som börjar gälla först efter årets säsong. Avtalet gäller alltså från 2025 till 2029, då svensken är 35 år gammal.

Linus Ullmark blir en av NHL:s bäst betalda målvakter

Det blir då klirr i kassen för Linus Ullmark som får en rejäl löneökning. I sitt nuvarande avtal har Ullmark en lön på fem miljoner dollar (nästan 52 miljoner kronor) per säsong men det nya kontraktet har då en lön på 8,25 miljoner dollar (strax under 86 miljoner kronor) per säsong.

Ullmark går därmed upp på en delad femteplats bland de bäst betalda målvakterna i NHL. Han får exakt samma lönetaksträff som sin tidigare vapendragare i Boston Bruins, Jeremy Swayman, samt New York Islanders stjärnmålvakt Ilja Sorokin. Endast fyra målvakter har en högre snittlön per säsong och det är Carey Price, Sergej Bobrovskij, Andrej Vasilevskij och Connor Hellebuyck som är de enda som – i nuläget – kommer att tjäna mer än Ullmark från och med nästa säsong.

Det nya kontraktet är totalt värt 33 miljoner dollar vilket motsvarar nästan 343 miljoner kronor.

Linus Ullmark trejdades från Boston Bruins till Ottawa Senators i somras och väntas göra sin debut för klubben i lagets premiärmatch natten till fredag då “Sens” ställs mot regerande mästarna Florida Panthers hemma i Ottawa.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: