HV-hjälten: “Jag har drömt om det här i flera år”

Hugo Alnefelt har fått en kanonstart i HV71.
I kväll visade han det återigen genom att hålla nollan och leda HV till säsongens första vinst efter 2-0 mot MoDo – och Alnefelt utsågs då också till matchens lirare.
– Jag har verkligen drömt tillbaka om det här, det betyder jättemycket för mig, säger målvakten.
– Jag är otroligt imponerad över hur Hugo har tacklat det här, säger HV:s tränare Anton Blomqvist.

Hugo Alnefelt spikade igen i HV71:s första seger för säsongen. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Fyra matcher. Fyra förluster. Noll poäng.

Men i kväll kom äntligen första vinsten och de första poängen för HV71 som besegrade MoDo hemma med 2-0.

Det kan de tacka sin målvakt Hugo Alnefelt för. MoDo hade spelövertaget i stora delar av matchen, främst i första och andra perioden, men lyckades aldrig få hål på Alnefelt. MoDo vann skotten med 33-18 men HV-målvakten stoppade allting för att hålla nollan och efteråt utsågs han även till matchens lirare.

23-åringen var då märkbart tagen efter segern.

– Det var magiskt faktiskt. Känslan nu så här efteråt… Att vinna här på hemmaplan är något som jag har drömt om de senaste tre åren. Jag har verkligen drömt tillbaka om det här. Att i dag få ta första trepoängaren, det är en sådan jäkla känsla. Det betyder jättemycket, säger Alnefelt.

Hyllas av Blomqvist: “Det är ruskigt imponerande”

När matchen var slut så ställde sig också HV71-klacken upp och ropade Hugo Alnefelts namn och han fick ta emot publikens hyllningar.

– Det var gåshud… Det är sådan jäkla gåshud. Som jag sade så har jag fan drömt om det. Det betyder jättemycket för mig.

Alnefelt hyllas då också av HV71:s tränare Anton Blomqvist.

– Han kommer från en ganska tuff period de senaste säsongerna och varit där borta i farmarligan och kämpat. Men från dagen som jag träffade honom så har det inte varit något gnäll. Jag valde att gå en annan väg från start och man har alltid en känsla som tränare vilken väg man vill gå, men jag är otroligt imponerad över hur Hugo har tacklat det här, säger Blomqvist och fortsätter:
– Han fick inte spela i första matchen eller i de sista matcherna på försäsongen. Men han har lyckats hålla det fokuset som han har gjort, fortsatt jobba på och fortsatt stötta sin kollega när han inte fick spela. Sedan när han själv fick möjligheten att kliva in och göra det på det sättet som han gör… Det är ruskigt imponerande och ett föredöme för många.

Hugo Alnefelt hade mycket att göra i vinsten, men stoppade allting. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Hugo Alnefelt: “Lätt att bara sitta och kolla siffror”

Hugo Alnefelt återvände till HV71 inför säsongen efter tre år i AHL där han har haft det tufft i perioder. Han bildar då målvaktspar med Frederik Dichow som var med och höll HV kvar i SHL förra säsongen. Den svenska hockeyexpertisen har då höjt frågetecken för HV:s målvaktspar och om någon av dem kommer att kliva fram. Men nu har Alnefelt klivit fram, fattat grepp om förstaspaden och inte alls visat några tecken på att vara stukad efter tiden i AHL.

Tycker du att du har rätat ut det frågetecknet nu?
– Först och främst så är det väl så att vi i Sverige har väldigt dålig koll på AHL och vad som händer där borta. Det är en helt annan hockey och även om det absolut inte har gått så bra som jag har velat så har jag haft en väldigt bra utveckling där borta och haft väldigt många bra stinter. Det är lätt för folk att bara sitta och kolla på siffror när man inte har någon koll på vad som har hänt på riktigt eller jobbet som har lagts ner i vardagen, säger burväktaren och fortsätter:
– Men det är fortfarande tidigt på säsongen och man ska inte dra några slutsatser ännu. Jag kommer bara att fokusera på mitt och fortsätta jobba på. Mer än så kan jag inte göra.

Alnefelt har nu vaktat kassen i fyra raka matcher och har då 94,9 räddningsprocent och 1,51 GAA på de matcherna. Med det är han uppe i toppen av målvaktsligan i den hittills unga säsongen.

– Det har känts bra tycker jag. Det har känts bra större delen av säsongen så här långt. Grunden är på en bra plats och fokuset för min del har varit på varje dag. Verkligen bara försöka vara här i nuet och påverka det som jag kan påverka. Det är gamla klyschor men det är sådant som verkligen betyder något om man hittar meningen med det. Det handlar om att inte se för långt fram eller inte se tillbaka på resultat, förluster eller olika beslut. Det är bara att vara här och nu och göra det bästa av varje situation, avslutar Hugo Alnefelt.

HV71 möter Örebro borta på torsdag och så som Alnefelt har spelat hittills så blir det svårt för HV71:s tränarstab att hålla honom borta från kassan.


TV: Robin Figren om Dick Axelssons comeback

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: