TV: Här avgör Noah Östlund på egen hand

Noah Östlund har presenterat sig i Buffalo Sabres-tröjan – på spektakulärt vis.
20-åringen blev stor hjälte inatt med ett läckert 3–2-avgörande mot Ottawa Senators.

Noah Östlund avgör. Foto: X (TSN).

Se målet i videospelaren ovan.

2–2 stod på tavlan och övertid väntade i nattens försäsongsmöte mellan Ottawa Senators och Buffalo Sabres. Då klev Noah Östlund fram för gästerna.

På egen hand gick den unge centern runt sina motståndare i offensiv zon och bjöd på en kylig dragning för att ta sig in i den farliga ytan framför mål och sätta målvakten ur spel – för att sedan peta in 3–2-avgörandet med en backhand.

Östlund stod för 13 mål för Växjö innan han avslutade den förra säsongen i AHL. Nu är han med på Buffalos läget för att spela sig till en plats i laget inför 2024/25. Det läckra avgörandet blev hans första i uppladdningen.

Svensk målvaktskamp – Rosén målskytt

Utöver Östlunds avgörande bjöd även matchen på en svensk målvaktskamp. Linus Ullmark stod mellan Senators stolpar och släppte endast in ett mål innan han blev utbytt i mitten av den andra perioden. På andra sida stod Felix Sandström och räddade 14 av 16 puckar.

Skotten i matchen kom framförallt mot Ottawas mål – och utöver Östlund var det ytterligare en svensk som fick jubla efter ett avfyrat sådant.

Med 1–2 på tavlan var det nämligen Isak Rosén som kvitterade mötet med endast 41 sekunder kvar att spela av ordinarie tid. Målet skickade det hela till förlängning och bäddade alltså för Östlunds avgörande.

TV: Vilmer Alriksson i fight mot John Hayden

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: