Doldisbackarna att hålla ögonen på i Hockeyettan

Det är inte alltid de som gör ett stort jobb för sina lag får den rätta uppmärksamheten. Idag har det blivit dags att uppmärksamma tio doldisbackar i Hockeyettan som vanligtvis sliter i skymundan utan att få de riktigt stora rubrikerna.

Henrik Claeson, Hugo Wendt och Olle Andersson är tre av backarna som förtjänar större rubriker. Foto: Bildbyrån
Henrik Claeson, Hugo Wendt och Olle Andersson är tre av backarna som förtjänar större rubriker. Foto: Bildbyrån

Målvakterna får exceptionellt mycket uppmärksamhet och det snackas frekvent om vilka som ska göra målen eller slå de där delikata avgörande passningarna. Till och med powerplay-eleganterna som tituleras backar, men har sina största förtjänster i det offensiva spelet får för det mista väldigt mycket medietid.

Men idag ska vi inte prata om dem. Idag är det nämligen dags att rikta strålkastarljuset åt ett helt annat håll. Nämligen mot de där backarna som gör sitt jobb i det tysta, men aldrig eller sällan får särskilt mycket uppmärksamhet för det. Många av dem är defensiva härförare som sällan gör ett misstag och av den anledningen knappt heller syns. Andra är spelare på snabb frammarsch som kommer blomstra vilken dag som helst, men av olika anledningar ännu inte hamnat på kartan för en större publik.

Kort och gott, tillåt mig presentera tio doldisbackar inför säsongen 24/25 i Hockeyettan. Utan inbördes rangordning.

Erbjudande på Hockeysverige Plus! Ta del allt vårt material, däribland alla våra texter om TV-pucken samt våra laganalyser inför säsongen i SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL, i ett helt år eller halvår till ett rabatterat pris. Läs mer här och ta del av erbjudandet här, med koden tv_puck25.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: