Philadelphia Flyers bryter med Ryan Johansen

Ryan Johansen kommer inte att spela i Philadelphia Flyers den kommande säsongen. 
Klubben meddelar att de bryter kontraktet med centern som får sparken till följd av ett kontraktsbrott. 

Tidigare i år bytte Philadelphia Flyers till sig Ryan Johansen från Colorado Avalanche som en del av “Sean Walker-trejden” i början av mars.

Men Johansen spelade ingenting för Flyers under slutet av förra säsongen och han kommer inte heller att spela med Philadelphia den kommande säsongen. I ett uttalande skriver nämligen klubben att de sätter upp 32-åringen på unconditional waivers i syfte att bryta kontraktet. 

Enligt Flyers bryts kontraktet på grund av ett “material breach” (kontraktsbrott). Johansen ska alltså ha brutit mot de förpliktelser som parterna har kommit överens om i avtalet. Om avtalsbrottet går igenom så kommer Flyers att bli av med Johansens lönetaksträff på fyra miljoner dollar för den kommande säsongen.

Uppgifter: Väntas överklaga beslutet

Sportsnets insider Elliotte Friedman skriver på X (tidigare Twitter) att Johansen förväntas överklaga sparkningen men att Flyers är väldigt förtegna om situationen. Friedman skriver att kontraktsbrottet, enligt uppgifter, ska bero på den skada som förhindrade Johansen från att spela med Flyers under slutet av förra säsongen. 

Enligt reglerna har en spelare 60 dagar på sig att överklaga och det kommer i sådana fall att bli ett fall där parterna kan komma att tvingas till en uppgörelse kring hur pengarna på kontraktet ska fördelas. Ett av de senaste exemplen på detta är när Corey Perry fick sparken av Chicago Blackhawks förra året. 

Ryan Johansen har gjort över 900 NHL-matcher för Columbus Blue Jackets, Nashville Predators och Colorado Avalanche. Han har gjort över 60 poäng vid sex tillfällen under sin karriär och hans bästa säsong kom 2014/15 då han gjorde 71 poäng på 82 matcher för Columbus.


TV: Auston Matthews ny kapten för Toronto

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: