Cam Atkinson kan köpas ut av Philadelphia Flyers

Cam Atkinson är en av Philadelphia Flyers bäst betalda spelare. Med ett år kvar på avtalet kan nu veteranen komma att köpas ut från sitt kontrakt.
– Vi undersöker alla alternativ, säger general managern Daniel Brière till NHL.com.

Inför den kommande säsonger är Philadelphia Flyers det lag som har högst lönetaksträff av samtliga NHL-klubbar, enligt CapFriendly. Enligt hemsidan har klubben bara drygt en halv miljon dollar i lönetaksutrymme inför nästa säsong, vilket kan komma att få konsekvenser.

Till sommaren kan en av lagets bäst betalda spelare komma att lämna klubben. För NHL.com berättar general manager Daniel Brière att Flyers är öppna för att köpa ut veteranen Cam Atkinson från sitt sista år på sitt avtal. Även AHL-målvakten Cal Petersen kan komma att köpas ut.

– Vi undersöker alla alternativ, säger Brière till NHL.com.
– Vi har ett tajt lönetaksutrymme, så vi måste titta på olika alternativ. Både Cam Atkinson och Cal Petersen vill visa att de fortfarande kan spela i NHL. Vi utvärderar allt, men har inte tagit något slutgiltigt besked ännu.

Har dragits med skadeproblem

Skulle Flyers köpa ut Atkinson och Petersen från sina kontrakt skulle de frigöra strax över 4,5 miljoner dollar i lönetaksutrymme, samtidigt som det skulle kosta klubben drygt 3,75 miljoner dollar i extra lönetaksutrymme säsongen 2025/26.

Med en lönetaksträff på 5,875 miljoner dollar har Atkinson den femte högsta lönen bland Flyers kontrakterade spelare, inkluderat långtidsskadade Ryan Ellis. Den här säsongen producerade Atkinson 28 poäng (13+15) på 70 matcher för Philadelphia efter att dessförinnan missat hela den föregående säsongen på grund av en nackskada.

35-årige Cam Atkinson har spelat 770 NHL-matcher och noterats för 480 poäng under sin karriär med Columbus och Philadelphia. Atkinson anslöt till Flyers via en trejd sommaren 2021, där Blue Jackets i utbyte fick den dåvarande tjeckiske stjärnforwarden Jakub Voracek.


TV: Thomas Paananen om Sascha Boumedienne

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: