Matvej Mitjkov och Gary Bettman.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Matvej Mitjkov lämnar SKA St. Petersburg för spel i Philadelphia

ANNONS

Philadelphia Flyers ser ut att få över en av klubbens största talanger redan till nästa säsong. Enligt The Athletic kommer 19-årige Matvej Mitjkov bryta sitt kontrakt med SKA St. Petersburg för att i stället flytta till Nordamerika.

Matvej Mitjkov var länge ett av de mest hajpade namnen inför NHL-draften 2023, men världsläget i kombination med ett KHL-kontrakt med SKA St. Petersburg till 2026 gjorde att jättetalangen föll till sjundevalet och Philadelphia Flyers.

Flyers var införstådda med att de skulle kunna tvingas vänta med att få över stortalangen till Nordamerika – men nu ser den flytten ut att komma tidigare än väntat. 

Enligt The Athletic kommer Mitjkov under måndagen att bryta sitt långtidskontrakt med den ryska klubben för att istället ansluta till Flyers inför den kommande säsongen. Uppgifterna är samstämmiga med de uppgifter som journalisten Arthur Khairullin publicerade för en månad sedan.

Kan skriva treårskontrakt

SKA St. Petersburg ska gå med på att släppa Mitjkov av empatiska skäl, då stortalangens pappa avled för ett år sedan, skriver The Athletic. Efter att Mitjkov lämnat KHL-klubben kan han därefter skriva på ett treårigt entry level-kontrakt med Philadelphia Flyers.

19-åringen har, trots sin ringa ålder, hunnit med att spela 91 matcher i KHL där han producerat totalt 66 poäng. Den gångna säsongen spenderade han till stora delar på lån i Sotji, där Mitjkov noterades för 41 poäng på 47 matcher och slutade på en andraplats i lagets interna poängliga.

Hösten 2021 blev Mitjkov den yngste landslagsdebutanten någonsin i det ryska landslaget, då han som 16-åring spelade med Ryssland i Euro Hockey Tour-matchen mot Finland. I sin andra landskamp någonsin gjorde Mitjkov sitt första landslagsmål genom att göra ett “zorro”-mål mot Sverige.


TV: Edmonton utjämnade mot Florida – game 7 väntar

Den här artikeln handlar om: