STANLEY CUP
Video: Viaplay
NHL

Tredje gången gillt för Florida - utjämnar mot Rangers efter nytt drama

ANNONS

Två övertidsavgöranden, två förluster. Inatt fick Florida till slut revansch i konferensfinalen.
Efter klapp klapp-spel plingade stolpen - och det nya dramat mot Rangers var avgjort, 3–2.
– Är han fri så kollar vi efter honom, säger kaptenen Barkov om hjälten Sam Reinhart.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Brandon Montour, Aleksander Barkov och Sam Reinhart. Avgjort för Florida Panthers. Det dröjde endast 72 sekunder av konferensfinalens tredje raka övertidsspel innan 3–2-segern var säkrad. Reinhart blev den stora hjälten för Panthers och såg till att New York Rangers åkte hem med ett riktigt klapp klapp-spel i närminnet. 

– Jag såg honom helt fri, jag var rätt säker på att han skulle göra mål. Han har ett fantastiskt skott och såklart gjorde han inget misstag. Det var fantastiskt, säger Carter Verhaeghe, via TSN.

New York-laget hade tagit ledningen genom Vincent Trocheck i den första perioden, men tappade sedan det hela i den andra. Gustav Forsling spelade fram till Sam Bennett innan Carter Verhaeghe klev fram. Plötsligt stod det 2–1 på resultattavlan. 

Alexis Lafrenière blev tidigt i den tredje perioden den sista målskytten på ordinarie tid innan det där avgörandet från Reinhart.

Mika pekas ut som syndabock

3–2-avgörandet gjordes möjligt av att Florida var en man mer på isen. Mika Zibanejad hade missat en pass på offensiv blå och lämnat Blake Wheeler att försvara spelvändningen. Det hela resulterade i en utvisning och i längden ett avgörande. 

– Inte resultatet vi ville ha. Nu är det bäst av tre matcher. Vi åker hem och försöker ta hand om match fem, säger Zibanejad själv, via TSN.

Utvisningen av Blake Wheeler, 59 sekunder in i övertiden, kom i hans första match tillbaka sedan mitten av februari. Barkov hakades och 13 sekunders spel senare var det avgjort. Ändå försvarar Adam Fox sin lagkamrat. 

– Jag tycker inte att det var en dålig utvisning att ta. De har ett bra powerplay och utnyttjade det, säger Fox om avgörandet. 

Florida Panthers – New York Rangers 3–2 e. sd (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)
Florida: Sam Bennett, Carter Verhaeghe, Sam Reinhart.
New York: Vincent Trocheck, Alexis Lafrenière.

Matchserien är utjämnat - 2–2 i matcher.


TV: Mattias Ekholms slutspelsmål

Du kanske även vill läsa:
Succémålvaktens raketresa: "Har alla chanser att nå NHL"
Plus Succémålvaktens raketresa: "Har alla chanser att nå NHL"
Henke: "Jag kommer behöva göra fler operationer"
Henke: "Jag kommer behöva göra fler operationer"
Den här artikeln handlar om: