Anders Lee.
Foto: Bildbyrån
NHL

Anders Lee tar emot King Clancy Memorial Trophy

ANNONS

Sedan 2017 har han hjälpt Jam Kancer samla in 2,5 miljoner dollar. 
Nu får Islanders-kaptenen, Anders Lee, ta emot King Clancy Memorial Trophy. 

Priset som går till den spelare i NHL som visar bäst ledaregenskaper, både på och utanför isen, samt bidrar till samhället utanför, går i år till New York Islanders kapten, Anders Lee

Den 33-årige NHL-forwarden har under en längre tid hjälpt de runt om honom genom att bland annat visa sitt stöd i kampen mot cancer genom Jam Kancer i Kan Foundation. Sedan hans engagemang började där har Lee samlat in hela 2,5 miljoner dollar. Nu belönas han med 25 000 dollar till att dela ut till valfri välgörenhetsorganisation.

– Det har varit en underbar upplevelse att möta alla barn och familjer. Jag hade en speciell relation till en av dem, Fenov. Han är min kille och en stor inspiration till allt det här, säger Lee under tisdagen. 

Tidigare har även ett gäng svenska NHL-spelare fått ta emot priset. Daniel och Henrik Sedin, Henrik Zetterberg och Daniel Alfredsson har alla vunnit - och i år var även Bostons Linus Ullmark en av de nominerade.


TV: Linus Ullmark om trejdrykten och framtiden i Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL