Hudiksvall och Brödernas/Väsby kommer tillhöra skaran av riktigt stora favoriter kommande säsong.
Skärmdump
HockeyEttan

Vilka blir egentligen favoriterna? - Lagen ATT SLÅ kommande säsong

Säsongen 24/25 ser ut att kunna bli riktigt jämn och spännande i Hockeyettan. Många drömmer stort om att bli gänget som tar den där allsvenska platsen, men bara några få har muskler och trupper nog att kunna titulera sig ”storfavoriter”. Det är dags att fundera över vilka som blir de haussade lagen att slå kommande säsong.

Inga klockrena slutsatser kan förstås dras förrän sommaren har passerat och trupperna som ska starta säsongen 24/25 är helt satta, men rent generellt ser det faktiskt ut som att det för första gången på länge sker något av en inbromsning i Hockeyettan. Som att de huvudlösa vansinnessatsningarnas tid är förbi och att ta lite mer ansvar för ekonomin har hamnat i första rummet.

Väldigt rimligt förstås, utvecklingen i ligan de senaste åren har gått på helt fel håll och att ungefär en tredje del av lagen har svårt att få ihop det på sista raden säger en hel del. Att många har fått krympa sin kostym och rätta mun efter matsäck är rimligt. Men det öppnar också diskussionen om vilka som egentligen blir de riktigt stora favoriterna på allvar.

Hårdsatsande klubbar som inte vill något annat än att ta sig upp i Hockeyallsvenskan och är beredda att betala för det har alltid funnits och gör det även inför kommande säsong, men de är inte alls lika många längre. Samtidigt har klubbar som i många säsonger varit favoriter enbart på grund av sitt namn och sin historietyngda logotyp misslyckats så pass många gånger att glorian hamna på sned.

Så vilka blir egentligen det riktigt stora förhandsfavoriterna kommande säsong?

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL