HV skriver kontrakt med talangerna.
Foto: Bildbyrån
SHL

HV71 säkrar upp talangerna: “Ser en ljus framtid för samtliga”

ANNONS

HV71 säkrar upp fyra av sina talanger födda 2005. 
Olof Glifford, Wilhelm Hallquisth, Hugo Pettersson och Herman Träff skriver alla tvåårskontrakt med klubben. 
– Vi ser en ljus framtid i klubben för samtliga och gläds med grabbarna som förtjänat denna möjlighet, säger sportchef Kent Norberg. 

Även om det gått tungt för HV71:s herrlag de senaste åren så har föreningen fortsatt en framgångsrik juniorverksamhet. 

Till nästa säsong har HV redan två spelare födda 2005 som har SHL-kontrakt, Oscar Fisker Mølgaard och Axel Landén

Nu säkrar klubben också upp ytterligare fyra 05-talanger då målvakten Olof Glifford, backen Wilhelm Hallquisth och forwards Hugo Pettersson och Herman Träff alla skriver A-lagskontrakt som gäller fram till 2026. 

– Jättekul att vi kan behålla våra unga talanger och detta innebär att vi breddar truppen till nästa säsong. Flera av dem har redan testat på SHL-hockey och gjort det bra, säger sportchefen Kent “Nubben” Norberg och fortsätter:
– Alla kommer att vara med och träna och tävla om platser i herrlaget, sedan kan det naturligtvis bli aktuellt med utlåning under resans gång för att få mer speltid. Vi ser en ljus framtid i klubben för samtliga och gläds med grabbarna som förtjänat denna möjlighet.

Så många platser har HV kvar i laget

Olof Glifford fick sitta på bänken i ett par SHL-matcher under säsongen och seniordebuterade för HV71 på försäsongen förra året. Han bildade målvaktspar med Noah Erliden i HV:s J20-lag i säsongen där de båda spelade 24 matcher vardera men Glifford fick sedan förtroendet i slutspelet. 

Wilhelm Hallquisth fick SHL-debutera i slutet av säsongen och var ombytt i totalt 17 matcher i grundserien och kvalet. Hugo Pettersson var ombytt för 18 SHL-matcher och noterades för en poäng under säsongen. Han var en av J20-lagets bästa spelare med 21 mål och 40 poäng på 37 matcher.

Herman Träff var ombytt i tio SHL-matcher med HV men lånades senare under säsongen ut till Västerås i HockeyAllsvenskan där han stod för 1+2 på åtta matcher. Under säsongen ryktades han vara aktuell för att lämna HV71 för andra klubbar men blir nu kvar i Jönköping. 

Enligt HV71:s sportchef Kent “Nubben” Norberg är alla aktuella för spel i herrlaget nästa säsong och HV fyller då på sina platser inför nästa SHL-säsong. Men laget har fortfarande ett antal lediga platser att fylla i truppen. 

– Målsättningen är att förstärka med ytterligare en målvakt, två backar och två center/forwards, säger “Nubben” på klubbens hemsida.

Läs allt om HV71:s J20 här!


TV: Liam Öhgrens första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games