SKELLEFTEÅ – FRÖLUNDA
Oskar Nilsson och Mikael Ruohomaa är två spelare som saknas.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Så ställer Skellefteå och Frölunda upp inför sjunde semifinalen

ANNONS

I kväll avgörs det om Skellefteå eller Frölunda tar sig till SM-finalen mot Rögle. 
Då tvingas båda lagen till ett antal förändringar då flera spelare saknas och missar kvällens rysare. 

Frölunda har hämtat upp 1-3 till 3-3 i semifinalserien mot Skellefteå vilket har tvingat fram en sjunde och helt avgörande match under torsdagskvällen. 

Det avgörs då vilka som kommer att gå vidare till SM-finalen mot Rögle – men då saknas flera spelare hos båda lagen. 

Skellefteå tvingas framför allt klara sig utan stjärnforwarden Andreas Johnson som blev avstängd för en knätackling i den sjätte semifinalen. I stället går Pär Lindholm in som center i kedjan med Dylan Sikura medan Jonathan Johnson flyttas ut på kanten. 

Västerbottningarna gör då även om i två andra kedjor där Anton Heikkinen går in i kedjan med Oscar Lindberg och Rickard Hugg medan Zeb Forsfjäll blir center för fjärdekedjan med Simon Robertsson och Martins Dzierkals. Elias Stenman lyfts in i laget som 13:e forward. 

Samtidigt drabbas Skellefteå också av dubbla avbräck. Både backen Oskar Nilsson och målvakten Gustaf Lindvall saknas till kvällens match och båda ryktas vara borta med sjukdom. I stället går Anton Olsson in som sjundeback medan Axel Sandin Pellikka bildar backpar med Petter Granberg i Nilssons ställe. Sedan kliver Alexander Hellnemo in i laget som backup till Linus Söderström.

Kommer inte till spel efter tacklingen

Frölunda kommer också till spel utan ett par spelare och tvingas därmed till ändringar i laguppställningen. 

Toppcentern Mikael Ruohomaa kommer inte till spel heller i kvällens match efter att ha klivit av i den femte matchen och varit ett sent återbud till den sjätte semifinalen. Det är därmed fortsatt David Edstrom som centrar kedjan med Malte Strömwall och Max Friberg

I övrigt meddelar Frölunda också att Linus Nässén inte kommer till spel efter knätacklingen han fick av Andreas Johnson i förra matchen. Carl Klingberg lyfts i stället upp och tar Nässéns plats i kedjan med Isac Born och Nicklas Lasu

Längre ner så flyttas Erik Borg in som center mellan Jayden Halbgewachs och slutspelets skyttekung Jere Innala. I fjärdekedjan paras Linus Öberg ihop med Noah Hasa och Erik Thorell. Samtidigt plockas Otto Stenberg tillbaka in i laget efter att ha varit utlånad till BIK Karlskoga och junioren tar plats som 13:e forward. 


TV: Silver igår - guld idag: "En otrolig revansch"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL