NHL

Samuel Ersson hyllas av Tortorella: "Outstanding"

ANNONS

Samuel Ersson stoppade 27 av 30 skott när Philadelphia besegrade Toronto med 4-3. Efter matchen hyllades han stort av coachen John Tortorella.
– Han var outstanding.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren.

William Nylander satte säsongens 37:e mål, när han spräckte Samuel Erssons nolla i början av den tredje perioden. Några minuter senare gjorde Tyler Bertuzzi också mål för Toronto. Problemet för Maple Leafes var att Philadelphia gick in i den tredje perioden med en 3-0-ledning.

Scott Laughton gjorde sedan 4-2, och då hjälpte det inte att även John Tavares lyckades överlista Samuel Ersson i den tredje perioden. Philadelphia vann med 4-3 och Ersson stoppade 27 av 30 skott. En skön revansch för burväktaren, som hade blivit utbytt i två av sina tre senaste starter.

– Det här var en viktig match för “Sam” för att få tillbaka lite av sin “swagger”. Han var outstanding. Det här är ett svårt lag att möta, säger coachen John Tortorella och skickar en stor slev av beröm till sin svenske målvakt.

Petade sin lagkapten

Den stora snackisen var annars att Philadelphia petades sin lagkapten Sean Couturier. Efter matchen var Tortorella måttligt intresserad av att prata om det.

– Jag pratar inte om Sean. Jag debatterar inte här. Det där är mellan mig och Sean, sade han.

Philadelphia - Toronto 4-3

Philadelphia: Owen Tippett, Travis Sanheim, Morgan frost, Scott Laughton, 

Toronto: William Nylander, Tyler Bertuzzi, John Tavares  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL