Jayden Halbgewachs bröt matchen.

Jayden Halbgewachs skadad: "Fraktur på underarmen"

Jayden Halbgewachs match mot Skellefteå varade bara i ett par byten. Frölundaforwarden utgick efter att ha skadad handen i en duell med Arvid Lundberg. Trots det vann Frölunda matchen med 3-1.
– Det är en fraktur på underarmen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GP.

Jayden Halbgewachs anslöt till Frölunda i november och hade gjort sex poäng (3+3) på tio matcher i SHL inför lördagens match mot Skellefteå. Men hans elfte SHL-insats i Frölunda tog slut efter bara några minuters spel.

Halbgewachs skadades nämligen efter en duell med Arvid Lundberg. Forwarden tog sig omedelbart om handen/armen och åkte till båset. Han tog sig direkt ut till omklädningsrummet, och några minuter senare kom beskedet att han var på väg att lämna arenan.

– Rapporterna där nerifrån säger att han väntar på en transport till sjukhus. Det såg inte bra ut alls, säger Johan Edlund i TV4.

Fraktur på underarmen

Efter matchen meddelade sportchefen Fredrik Sjöström till Göteborg-posten att Halbgewachs ådragit sig en fraktur på underarmen.

Bara sekunder efter Halbgewachs skada gjorde Frölunda 1-0 genom Erik Borg, som då sköt sitt sjunde mål för säsongen.

– Kul! (Linus) Högberg hittar mig med en bra passning så det var bara att nypa till, säger målskytten.

Efter en mållös andraperiod kvitterade Skellefteå i upptakten av den tredje, när Dylan Sikura satte 1-1 i powerplay. Kort därefter återtog Frölunda ledningen, när Mikael Ruohomaa pricksköt in 2-1. Det var hans första mål i Frölundatröjan, sedan övergången från MoDo för ett par veckor sedan. Sedan dröjde det bara ytterligare ett par minuter innan Ruhomaa återigen överlistade Linus Söderström. Max Friberg spelade fram finländaren till båda målen.

—Det var på tiden och det känns fantastiskt. Man märker av att det är en storklubb, det är en fantastisk klubb, säger tvåmålsskytten.

3-1 blev också slutresultatet.