Liam och Noah Dower Nilsson.
Foto: Martin Jansson & Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Noah Dower Nilsson återförenas med brorsan - i Björklöven

ANNONS

Björklöven stärker forwardsidan med ytterligare en Dower Nilsson. 
Denna gång är det Noah som ansluter på lån från Frölunda. 
– Det ska bli spännande att se Noah i vår verksamhet, säger Per Kenttä på klubbens hemsida.

Noah Dower Nilsson missade hela första halvan av säsongen på grund av skada, men efter en pigg comeback i SHL med Frölunda får han nu chansen att visa upp sig ännu mer. 

Björklöven meddelar att de lånar in det 18-årige centerlöftet för resten av säsongen.

– Han är en talangfull och smart spelare som har sina styrkor i det offensiva spelet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä på klubbens hemsida.

Därmed återförenas han med den två år äldre brorsan, Liam Dower Nilsson som själv lämnade Frölunda för att skriva på för Umeå-laget inför denna säsong. 

– Det blir tråkigt att inte se honom i hallen lika mycket som tidigare, men samtidigt vet vi om att det är såhär hockeylivet fungerar. Vi kommer förmodligen inte kunna vara i samma förening hela våra liv så det är inga problem. Vi får se vad som händer med honom också. Först är det U18-VM och sedan är det ju NHL-draften i sommar, sa Liam Dower Nilsson i en intervju med hockeysverige.se i april 2023 i samband med uppbrottet från Frölunda.

Opererades under sommaren

Noah Dower Nilsson opererades under sommaren och har därför endast spelat lite mer än en handfull matcher denna säsong. I sin tredje SHL-match sedan återkomsten avgjorde han på straffar för Frölunda.

Under den gångan sommaren draftades han dessutom av samma lag som brorsan. Detroit Red Wings tingade även den yngre Dower Nilsson i tredje rundan av NHL-draften.


TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL