Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Mika Zibanejad historisk efter nattens avgörande

ANNONS

Mika Zibanejad skrev in sig i New York Rangers rekordböcker i natt. Detta då han tangerade klubbrekordet för flest mål i förlängningsspel, då han avgjorde nattens möte med Winnipeg Jets.
– Bara att få vinna matchen var härligt, säger Zibanejad.

Han skrev in sig i gott sällskap i natt, Mika Zibanejad.

När han med 26 sekunder kvar av förlängningsspelet mot Winnipeg Jets i natt direktsköt in 3–2-målet så tangerade den svenske storstjärnan Rangers klubbrekord för flest antal övertidsmål i klubbens historia.

Målet var Zibanejads sjunde övertidsmål i Rangers-tröjan och han delar nu klubbrekordet med Cecil Dillon, Butch Keeling och Brian Leetch, enligt NHL PR.

– Bara att få vinna matchen var härligt. Det här var sista matchen på en roadtrip, alla vill åka hem men vi ville samtidigt göra det på rätt sätt. Vi kämpade oss igenom matchen och tog två poäng. Den här segern satt riktigt bra, säger Zibanejad till NHL.com.

Fem raka bortamatcher – fem segrar

Det blev en framgångsrik roadtrip för Rangers, som i och med nattens 3–2-seger vann samtliga fem matcher under sin bortaresa.

– Det var ett bra sätt att avsluta på. Det känns som att vi varit borta länge nu, men att killarna lyckas komma upp med en sådan här insats är fantastiskt. Jag är väldigt glad, säger tränaren Peter Laviolette.

För Mika Zibanejad innebär nattens avgörande att han nu skjutit två mål och gjort totalt nio poäng på de nio inledande matcherna. Även David Gustafsson sköt in sig i målprotokollet i nattens match, då han stod för Winnipegs 1–1-mål i den första perioden. Målet var David Gustafssons andra för säsongen.

Winnipeg Jets – New York Rangers 2–3 e. sd (1–1, 0–0, 1–1, 0–1)
Winnipeg: David Gustafsson (2), Nikolaj Ehlers (2).
New York: Artemij Panarin (5), Chris Kreider (6), Mika Zibanejad (2).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL