Tony DeAngelos övergång är stoppad - i alla fall för nu.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Därför stoppar NHL trejden

ANNONS

Häromdagen rapporterades Tony DeAngelo vara så gott som klar för Carolina. Nu uppges NHL ha stoppat affären.

För ett år sedan trejdades Tony DeAngelo från Carolina Hurricanes till Philadelphia Flyers. Han skrev då på ett tvåårigt avtal, värt fem miljoner dollar per säsong. Men succén i nya klubben uteblev. DeAngelo kom inte helt överens med coachen John Tortorella, och petades vid några tillfällen. Backen gjorde ändå fullt godkända 42 poäng på 70 matcher.

Häromdagen kom uppgifter som sade att DeAngelo var klar för en återkomst till Carolina. Philadelphia skulle behålla 50 procent av backens lön, men få en talang i utbyte för backen. Men trejden har ännu inte gått igenom. Nu kommer insidern Pierre LeBrun med uppgifter om varför så är fallet.

Enligt LeBrun har NHL stoppat trejden. De ser allt annat än positivt på att Carolina kan trejda tillbaka DeAngelo inom ett år - och att Philadelphia behåller 50 procent av lönen. Det finns uppgifter på att det i kollektivavtalet står att en spelare inte nödvändigtvis kan trejdas tillbaka till en tidigare klubb inom tolv månader, om en annan klubb behåller en del av lönen.

Då kan trejden genomföras

Motargumentet från de inblandade klubbarna är att det var Philadelphia som skrev kontraktet med spelaren, inte Carolina. Dessutom var det den nu sparkade general managern Chuck Fletcher som skrev avtalet.

LeBrun skriver i The Athletic att klubbarna och ligan ska träffas under veckan för att diskutera frågan. Kommer de inte överens kan trejden komma att dröja till nionde juli, då det gått exakt ett år sedan DeAngelo lämnade Carolina för Philadelphia. Då ska bytesaffären kunna genomföras mer problemfritt - förutsatt att klubbarna alltjämt är överens, förstås.

Förra sejouren i Carolina blev det 51 poäng på 64 matcher i grundserien och tio poäng på 14 matcher i slutspelet för Tony DeAngelo.


TV: Svenskarna prisades på NHL Awards

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM