Torey Krug och Kevin Hayes kan trejdas.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Torey Krug stoppar tänkta stortrejden

ANNONS

Under helgen sipprade det ut uppgifter om en potentiell stortrejd mellan St. Louis och Philadelphia. Nu ser den ut att ha gått i stöpet, eftersom Torey Krug inte vill ta bort sin no trade-klausul.

Som vanligt är det stor aktivitet i NHL inför NHL-draften. Draftveckan brukar vara startskottet för kommande säsongs Silly Season, och det är då som sommarens första stora trejder brukar genomföras. Vi har redan sett ett par uppmärksammade övergångar i NHL, som att Ryan Johansen trejdats till Colorado och Sean Durzi till Arizona.

Men en affär som ännu inte gått igenom är den som ska ta Kevin Hayes till St. Louis. Det var i helgen som i princip samtliga stora nordamerikanska journalister twittrade ut att en stor affär mellan Philadelphia och St. Louis var på gång. En affär som skulle innehålla flera tunga pjäser, däribland Hayes.

Vill inte trejdas

I utbyte skulle Philadelphia få bland annat Torey Krug, var det tänkt. Blues försöker bli av med 32-åringens stora kontrakt, värt 6,5 miljoner dollar till 2027, och Flyers tycks vara villiga att ta in den tidigare (?) stjärnbacken. Men själv var Krug inte speciellt lockad av en flytt till Pennsylvania.

Torey Krug har en no trade-klausul, och ska enligt samstämmiga nordamerikanska uppgifter inte vilja plocka bort klausulen för att kunna trejdas till Philadelphia. Därmed är den tänkta storaffären, åtminstone tillfälligt, satt på paus. 

Däremot ska Krug ha plockat bort allt St. Louis-relaterat från sin beskrivning på Instagram, vilket skulle kunna antyda att han i alla fall är på väg bort från Blues.

Torey Krug gjorde 32 poäng på 63 matcher förra säsongen. Som bäst har backen gjort 59 poäng. Kevin Hayes kommer från en säsong med 54 poäng på 81 matcher.


TV: Plats 21-30 över bästa draftvalen – då tar Alfredsson plats

Den här artikeln handlar om: