Max Friberg tar över som lagkapten efter Joel Lundqvist.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Max Friberg blir ny lagkapten för Frölunda HC

ANNONS

Joel Lundqvist avslutade ishockeykarriären i våras och Frölunda behövde då utse en ny lagkapten till nästa säsong. 
Nu står det klart vem valet faller på – det blir Max Friberg som tar över “C:et”. 
– Max står för alla dom värderingar som klubben har, säger sportchef Fredrik Sjöström. 

Efter 20 år och över 1 000 matcher i Frölunda valde Joel Lundqvist att lägga skridskorna på hyllan efter den senaste säsongen. Han var lagkapten i 14 år då han tog över “C:et” 2009 men till nästa säsong skulle Frölunda alltså behöva en ny lagkapten. 

Nu står det klart vem som blir ny lagkapten. 

På sin hemsida presenterar Frölunda att det blir Max Friberg som får ta över “C:et” från Joel Lundqvist

– Det är en stor ära såklart. Jag är väldigt stolt över att få bära C:et och jag brinner verkligen för att tävla och vinna för den här klubben och grabbarna där inne i omklädningsrummet. Det känns väldigt spännande och kul. Jag har inga problem med att ställa krav. Generellt tycker jag att det är bra att ha en positiv och glad miljö, säger Friberg.

“Max Friberg personifierar vad en Frölundaspelare ska vara”

Max Friberg har spelat i Frölunda sedan 2017 och har växt ut till en av Frölundas bästa och viktigaste spelare. De senaste åren har han även varit regelbundet uttagen till Tre Kronor där han fått spela två VM och ett OS. 

Friberg har spelat nästan 400 matcher i Frölunda och han har ett SM-guld (2019) och två CHL-titlar (2019 och 2020) med föreningen.  

– Max står för alla dom värderingar som klubben har. Han bockar i alla på ett bra sätt. Han är en grym person och en kille som tävlar varje dag. Han är exemplarisk både på och utanför isen och sätter standarden hos oss varje dag. Max Friberg personifierar vad en Frölundaspelare ska vara, säger sportchef Fredrik Sjöström

Vid sin sida får Max Friberg tre assisterande kaptener. Christian Folin, Nicklas Lasu och nye stjärnvärvningen Henrik Tömmernes får alla ett “A” på bröstet nästa säsong.


TV: Vad saknades för Frölunda?

Den här artikeln handlar om: