Foto: Bildbyrån / Zuma
NHL

Olle Lycksell får kvalificerande erbjudande av Philadelphia Flyers

ANNONS

Olle Lycksell hade ett fint förstaår i Nordamerika. Nu står det klart att svensken fått ett kontraktserbjudande från Philadelphia Flyers.

Olle Lycksell har den senaste tiden öppnat dörren på glänt för Oskarshamn - och sportchefen Thomas Fröberg har öppnat dörren på glänt för Olle Lycksell. 
– Det hade varit svinhäftigt! Alltså, just nu, när jag ändå känner att jag kanske är i närheten av att få några NHL-matcher till, vara och känna på det, jag har ingenting klart, men hoppet lever och det är där jag har siktet inställt. Jag är inte riktigt beredd att ge upp det ännu. Skulle jag känna att det inte blir något får man tänka om – och då ligger IK Oskarshamn väldigt nära till hands. Om man är välkommen i det här systemet, sade Lycksell till Barometern. 

– Jag träffade Olle på golfbanan, skulle det dyka upp är det klart att vi är intresserade. Vill han spela här spelar han i Oskarshamn – då vill vi ha honom, svarade Thomas Fröberg.

Senast Olle Lycksell spelade för Oskarshamn var säsongen 17/18, då han lånades ut av Linköping för att göra två matcher med moderklubben.

Olle Lycksell får ett “qualifying offer”

Men kanske dröjer en hemkomst ett tag till. Philadelphia Flyers har nämligen meddelat att de erbjudit Olle Lycksell ett så kallat “qualifying offer”. Det är ett bud som innebär ett ettårskontrakt, med en förutbestämd lön baserat på hur det förra kontraktet såg ut. Enligt CapFriendly är budet för Lycksell värt 787 500 dollar för en säsong, om han spelar i NHL. 

Lycksell kan naturligtvis välja att tacka nej till budet och försöka förhandla både vad gäller kontraktslängden och värdet på avtalet. En anledning att dela ut ett kvalificerande erbjudande är dock att klubben fortsatt får behålla förhandlingsrättigheterna till spelaren. Ger man inget sådant erbjudande blir spelaren i fråga free agent och kan välja vilken klubb som helst.

Lycksell skrev för två år sedan på sitt kontrakt med Philadelphia, men lånades ut till Växjö under första året. Där imponerade han genom att göra 34 poäng, och slå personligt poängrekord i SHL med 13 poäng. Under debutsäsongen i Nordamerika spelade svensken åtta matcher i NHL och 53 i AHL. I farmarligan gjorde 23-åringen 45 poäng på 53 matcher för Lehigh Valley Phantoms.

Han tingades av Philadelphia i sjätterundan av draften 2017.


TV: Experten hyllar svenske talangen


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games