Dörren står öppen för Olle Lycksell i IK Oskarshamn.
Foto: Zuma Wire & Bildbyrån (Montage9
Nyhet

Thomas Fröberg öppnar för Olle Lycksell: "Klart att vi är intresserade"

ANNONS

Olle Lycksell har utgående NHL-avtal med Philadelphia och har köpt lägenhet i Oskarshamn. Vill 23-åringen återvända till moderklubben står dörren öppen, berättar general managern Thomas Fröberg för Barometern.
– Skulle det dyka upp är det klart att vi är intresserade, säger han.

Senast Olle Lycksell spelade i IK Oskarshamn var under säsongen 2017/18, då han spelade två matcher på lån från Linköping med moderklubben. Sedan dess har han hunnit med SHL-säsonger med Linköping, Färjestad och Växjö innan han inför den här säsongen tog klivet över till Nordamerika för spel i Philadelphias organisation.

I sommar löper kontraktet med Flyers ut och Lycksell går en oviss framtid till mötes. Samtidigt har 23-åringen köpt lägenhet och har själv öppnat för en återkomst till IK Oskarshamn.

“Träffade Olle på golfbanan”

Vill 23-åringen återvända står dörren öppen för AHL-svensken, berättar SHL-klubbens general manager Thomas Fröberg för Barometern.

– Jag träffade Olle på golfbanan, skulle det dyka upp är det klart att vi är intresserade. Vill han spela här spelar han i Oskarshamn – då vill vi ha honom, säger han till tidningen.

Siktar på fortsättning i Nordamerika

I en intervju med Barometern berättade Lycksell förra veckan att han alltjämt siktar på en fortsättning i Nordamerika.

– Alltså, just nu, när jag ändå känner att jag kanske är i närheten av att få några NHL-matcher till, vara och känna på det, jag har ingenting klart, men hoppet lever och det är där jag har siktet inställt. Jag är inte riktigt beredd att ge upp det ännu. Skulle jag känna att det inte blir något får man tänka om – och då ligger IK Oskarshamn väldigt nära till hands, sade han då.

23-åringen spelade åtta NHL-matcher med Philadelphia Flyers den här säsongen och noterades för en poäng (0+1). På 53 matcher i AHL stod Lycksell för 45 poäng och slutade på en andraplats i lagets interna poängliga.


TV: Leo Carlsson på plats i Vegas – pekar ut stora idolen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games