Carter Hart.
Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
NHL

NHL: Philadelphia Flyers kan vara öppna för att trejda Carter Hart

ANNONS

Carter Hart var en stortalang för några år sedan och har sedan växt ut till en toppmålvakt för Philadelphia Flyers. 
Men trots det kanske han inte sitter säkert enligt nye general managern Daniel Brière. 
– Jag är inte i en position där jag kan nobba något, jag måste lyssna om någon ringer, säger Brière till radiokanalen Philadelphia Sports Talk.

Philadelphia Flyers har en viktig sommar framför sig. Efter ytterligare en säsong som kantats av besvikelser och där Flyers varit ett av NHL:s sämre lag så väntar nu en lågsäsong där de kommer behöva bygga om.

En spelare som då många tänker sig sitter säkert är toppmålvakten Carter Hart som har studsat tillbaka efter ett par tuffa säsonger och den senaste säsongen var han Flyers bästa spelare. 

Trots sitt fina spel den här NHL-säsongen kanske Hart inte sitter helt säkert. Det säger Philadelphias nye general manager Daniel Brière

– Troligtvis kommer Carter vara vår målvakt även i framtiden men jag är inte i en position där jag kan nobba något. Jag måste lyssna om någon ringer, säger Brière till radiokanalen Philadelphia Sports Talk.

Hart hyllades av Tortorella: “Vår mest stabila spelare”

Carter Hart var en stor talang som ung och lanserades som den nästa stora kanadensiske målvaktsstjärnan efter att ha storspelat på JVM samt i juniorligan WHL där han vann pris som ligans bästa målvakt tre år i rad. 

Han gjorde också succé direkt när han kom in till NHL med Flyers och såg ut att äntligen vara den målvakt som laget saknat under en längre tid. Men Hart hade två svaga säsonger mellan 2020 och 2022 vilket gjorde att han ifrågasattes lite. 

Den här säsongen studsade han då tillbaka och hade 90,7 i räddningsprocent samt 2,94 insläppta mål per match samtidigt som han vann 22 av 55 matcher i ett dåligt Flyers med ett väldigt skakigt försvar framför sig. 

Någon som då valde att hylla Carter Hart var Philadelphias tränare John Tortorella.

– När jag kom hit fick jag höra mycket om Carter och en hel del var frågetecken kring hans spel och hans position i laget. Men sedan jag kom har jag inte sett ett enda frågetecken. Han har hanterat allting på ett väldigt bra sätt hela säsongen. Han har nog varit vår mest stabila och genomgående bra spelare. Även om laget har gått upp och ner så spelar han och är professionell, sade Tortorella när grundserien tog slut.

Om Carter Hart skulle trejdas bort från Philadelphia Flyers är det troligt att laget skulle satsa på ett svenskt målvaktspar med Felix Sandström och Samuel Ersson som båda har varvat matcher i NHL den här säsongen.  


TV: Lindquist listar säsongens bästa spelare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL