TV: Mika Zibanejad bakom segern – när Rangers närmar sig Devils

Mika Zibanejad gör karriärens poängbästa säsong. I natt stod svensken för tre assist i Rangers 6-3-seger över Tampa Bay. Nu är New York bara tre bakom Devils i tabellen.
– Vi är på tredjeplats, vi får se vad som händer, säger huvudtränaren Gerard Gallant till NHL.com.

Både New York Rangers och Tampa Bay Lightning är klara för slutspel redan. Nu jagar de båda lagen hemmafördelen.

Rangers närmar sig Devils med nattens seger och har nu bara tre poäng upp dit med fyra matcher kvar att spela. Stor segerorganisatör i natt var Mika Zibanejad, som hade tre assist i matchen.

Svensken spelade fram till Chris Kreiders 1-0-mål som satte tonen på matchen. Det målet kom sex minuter in i matchen, och bara fyra minuter senare stod det 3-0 på tavlan.

– Jag tycker att vi spelade en otrolig period. Vi gav dem inte många chanser, gjorde viktiga mål. Det var en excellent period, säger Gerard Gallant till NHL.com.

Stängde matchen i tredje

Tampa Bay kom nära flera gånger om, men lyckades aldrig kvittera matchen. Först var det Alex Killorn och Darren Raddysh som gjorde ett varsitt mål för att komma ifatt till 3-2. Då satte Tyler Motte 4-2.

Sedan gjorde Brandon Hagel 4-3. Då satte Chris Kreider 5-3, assisterad av Mika Zibanejad.

Vår stjärnsvensk hjälpte sedan till att stänga matchen när han assisterade Artemi Panarin till 6-3 med dryga sex minuter kvar av matchen.

Totalt har han nu gjort 86 poäng den här säsongen och går därmed mot en kross av det tidigare personliga rekordet på 82 poäng. För Rangers del innebär segern att man nu är tre poäng bakom New Jersey, som i dagsläget har hemmaplansfördel i första slutspelsrundan. Båda lagen har fyra matcher kvar av säsongen.

– Nästa vecka kommer det vara ett annat scenario, men vi måste spela tufft, vi vill vinna varje match. Det handlar bara om att ta två poäng och försöka flytta sig uppåt i tabellen.

Målskyttar:
New York Rangers: Chris Kreider x2, Kaapo Kakko, Tyler Motte x2, Artemij Panarin.

Tampa Bay Lightning: Alex Killorn, Darren Raddysh, Brandon Hagel.