James van Riemsdyk blev kvar i Philadelphia Flyers.
Foto: Kyle Ross-USA TODAY Sports
NHL

James van Riemsdyk var på väg till Detroit – sen föll trejden ihop

ANNONS

Precis innan deadline i NHL så ryktades James van Riemsdyk i princip vara klar för Detroit. 
Men det blev ingenting – trejden föll samman. 
– Jag trodde att vi skulle få några fler bud innan dess, säger Philadelphias general manager Chuck Fletcher. 

Det var en förhållandevis lugn Trade Deadline jämfört med tidigare år då flera av de största namnen på marknaden redan blivit bortbytta under dagarna innan deadline. 

James van Riemsdyk var då ett av de stora namnen som fanns kvar under fredagen och han var ytterst nära en trejd – men i slutändan så blev han kvar i Philadelphia Flyers.

Strax innan deadline så började det florera flera rykten att ex-stjärnan var på väg till Detroit Red Wings men en kort tid därefter så stod det klart att trejden inte blev av. 

Flyers general manager Chuck Fletcher förklarar vad som hände och menar att Detroit var tvungna att göra sig av med en spelare först innan de kunde plocka in van Riemsdyk.

– De hade ett koncept att om de kunde flytta bort en forward från laguppställningen så hade de intresse av att plocka in “JVR”. Det var endast på det villkoret som en trejd kunde hända och när deras trejd inte blev av så föll vår trejd igenom, säger Fletcher enligt ESPN

“Var tydliga med att han var tillgänglig”

Detroit Red Wings hade redan trejdat bort Tyler Bertuzzi, Jakub Vrána och Oskar Sundqvist strax innan deadline men det räckte alltså uppenbarligen inte för att få plats med James van Riemsdyk enligt Chuck Fletchers version av händelseförloppet.

Han uttrycker sedan också en besvikelse över att de inte lyckades få till en trejd för van Riemsdyk som troligtvis kommer att lämna Philadelphia gratis som free agent till sommaren.

– Vi var tydliga till alla lag att han var tillgänglig innan deadline och vi hade även klarlagt att vi skulle behålla 50 procent av hans lön. Vi var till och med villiga att ta ett kontrakt tillbaka om det skulle hjälpa för något lag att få utrymme. Vi diskuterade alla möjliga scenarion, säger Fletcher och fortsätter: 
– Jag kan bara kontrollera min halva av förhandlingarna och det måste finnas en potentiell köpare också. Vi fick bara ett erbjudande och det var en timme innan deadline. Jag visste inte alls hur marknaden skulle vara men jag trodde att vi skulle få några fler bud innan dess. 

James van Riemsdyk har haft två tunga säsonger med 38 poäng på 82 matcher i fjol och 23 poäng på 41 matcher den här säsongen. Tidigare har forwarden spelat på toppnivå i NHL då han har gjort 30+ mål och 60+ poäng under två säsonger. Totalt har han gjort 585 poäng på 920 NHL-matcher i sin karriär för Philadelphia Flyers och Toronto Maple Leafs. 

 


Experterna: Så borde Rangers använda Patrick Kane

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL