Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Connor McDavid nådde 100 poäng – i Oilers kollaps: "En besvikelse"

För sjätte gången i sin NHL-karriär har Connor McDavid nått 100 poäng under en säsong. Det var dock en klen tröst för Oilers-kaptenen, som fick se sitt lag tappa en 4–1-ledning till strafförlust mot New York Rangers i natt.
– Det är en besvikelse, säger han till NHL.com.

Det har bara varit en tidsfråga innan Connor McDavid skulle nå 100 poäng den här säsongen och efter två assist i nattens bortamöte med New York Rangers så nådde superstjärnan som första spelare den här säsongen platån.

Detta är sjätte gången i NHL-karriären som han når 100-poängsplatån, samtidigt som det är femte gången i karriären som han är den första spelaren under säsongen att göra det. Totalt har McDavid nu skrapat ihop 101 poäng (42+59) på 56 matcher den här säsongen.

Poängen var dock en klen tröst för McDavid, som fick se sitt Oilers tappa en 4–1-ledning från den första perioden till en förlust med 4–5 efter straffar.

– Det är en besvikelse. Vi hade en 4–1-ledning även om det kanske inte var en 4–1-match. Vi gjorde många bra saker i vårt powerplay och tog vara på våra chanser, men det här var inte tillräckligt bra, säger McDavid till NHL.com.

Zibanejad poängräddare

Mika Zibanejad blev poängräddare för sitt New York Rangers i den tredje perioden, då hans powerplay-mål betydde 4–4 i matchen. Dessförinnan hade den svenske stjärnan noterats för en assist i matchen.

Vändningen innebär att Rangers inkasserade lagets sjunde raka seger.

– Vi fick en hemsk start med 1–4 efter den första perioden, men jag tycker ändå att vi gjorde bra saker och att vi skapade lägen. Vi var tvungna att lita på vårt spel och ha tålamod. Det var 40 minuter kvar av matchen och steg för steg tog vi oss tillbaka in i matchen, säger Zibanejad.

Den svenske stjärnan har nu producerat 30 mål och 30 assist på 55 matcher den här säsongen.

New York Rangers – Edmonton Oilers 5–4 e. str (1–4, 1–0, 2–0, 0–0, 1–0)
New York: Chris Kreider 2 (24), Alecis Lafrenière (9), Mika Zibanejad (30).
Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins (27), Tyson Barrie (8), Derek Ryan (10), Keon Draisaitl (32).

***

Viktor Arvidsson spelade en huvudroll för sitt Los Angeles Kings i natt, då han sköt två mål när Kings bortabesegrade Anaheim Ducks med 6–3. Arvidsson gav bortalaget en 2–1-ledning i mittperioden, innan han slog till med 5–3-målet i numerärt överläge i den tredje perioden.

Även Adrian Kempe stod för ett mål i matchen för Kings, medan svensktrion i Anaheim med John Klingberg, Isac Lundeström och Jakob Silfverberg lämnade matchen utan poäng.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 3–6 (0–1, 1–2, 2–3)
Anaheim: Kevin Shattenkirk (2), Mason McTavish (12), Frank Vatrano (14).
Los Angeles: Viktor Arvidsson 2 (16), Blake Lizotte (8), Adrian Kempe (28), Anze Kopitar (17), Kevin Fiala (19).

***

Även Rickard Rakell blev tvåmålsskytt i natt, men det räckte inte för att hans Pittsburgh Penguins skulle få med sig någon poäng i bortamatchen mot New York Islanders.

Rakells 4–2-mål i slutet av den andra perioden gav Penguins ett fint utgångsläge inför den avslutande akten, men en sen reducering signerad Anders Lee samt mål från Brock Nelson och Zach Parise i den tredje perioden såg till att Islanders kunde vända tvåmålsunderläget till seger.

För Rakell innebär nattens två mål att han nu producerat 21 mål denna säsong.

Sebastian Aho noterades för en assist för Islanders i matchen, medan Penguins-svensken Marcus Pettersson också skrev in sig i protokollet med en assist.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5–4 (1–1, 2–3, 2–0)
New York: Anders Lee 2 (21), Brock Nelson 2 (24), Zach Parise (15).
Pittsburgh: Rickard Rakell 2 (21), Sidney Crosby (25), Jason Zucker (14).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL