Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Mika Zibanejad klättrar förbi "Foppa" – når ny milstolpe

Mika Zibanejads utsågs till matchens främsta spelare i nattens 6–2-seger över Florida Panthers. Stjärnsvensken nådde 250 mål i NHL-karriären – och klättrade samtidigt förbi självaste Peter “Foppa” Forsberg på listan över flest antal mål i NHL-karriären.

Mika Zibanejad gav New York Rangers en 2–1-ledning i slutet av den första perioden med ett direktskott som Florida Panthers vikarierande burväktare Alex Lyon inte kunde mota.

Målet innebar inte bara en ledning i matchen för Rangers, målet innebar också att lagets svenske storstjärna nådde milstolpen 250 mål i NHL-karriären. Han blev därmed den 15:e svenske NHL-spelaren att nå milstolpen och klättrade samtidigt förbi Peter “Foppa” Forsberg (249 mål) på listan över flest antal gjorda mål i NHL-karriären. Det ska dock nämnas att “Foppa” spelade 24 matcher färre än vad Zibanejad gjort under sin NHL-karriär.

Zibanejad var inte klar för kvällen, heller.

Utsågs till matchens första stjärna

Dessförinnan hade han spelat fram Adam Fox till dennes 1–0-mål i matchen och i den tredje perioden såg han till att pricka in 5–1-målet efter en snabb spelvändning i en match som Rangers vann med 6–2.

Zibanejad har nu gjort 22 mål på 47 matcher den här säsongen och delar därmed andraplatsen i svenskarnas skytteliga i NHL denna säsong med Victor Olofsson. Tack vare sina två mål och sin assist i segermatchen utnämndes Zibanejad till matchens bästa spelare.

New York Rangers ligger på en tredjeplats i Metropolitan Division med 59 inspelade poäng på 47 matcher, medan Florida just nu ligger tre poäng utanför en Wild Card-plats i den östra konferensen med 51 poäng på 49 matcher.

New York Rangers – Florida Panthers 6–2 (2–1, 1–0, 3–1)
New York: Mika Zibanejad 2 (22), Adam Fox (10), Jimmy Vesey (8), Alexis Lafrenière (6), Filip Chytil (13).
Florida: Carter Vergaeghe (23), Aleksander Barkov (13).

***

Zibanejad var inte den enda svensken som blev tvåmålsskytt i natt. Även William Nylander smällde in dubbla fullträffar när hans Toronto Maple Leafs tog en stabil 5–2-seger över New York Islanders på hemmais. Nylanders båda mål kom i mittperioden där han först kvitterade matchen till 1–1 innan han mot slutet av perioden gav Leafs en 4–2-ledning.

Utöver målen stod Nylander även för två assist i matchen, vilket innebar att svensken för andra gången den här säsongen lyckades göra fyra poäng eller fler i en match.

Även Calle Järnkrok blev målskytt i matchen, då han stod för Leafs 3–2-mål i mittperioden. I Islanders noterades Sebastian Aho för en assist.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 5–2 (0–1, 4–1, 1–0)
Toronto: William Nylander 2 (26), John Tavares (21), Calle Järnkrok (11), Auston Matthews (25).
New York: Anders Lee 2 (17).