Jonatan Berggren tar för sig på Detroits läger.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Jonatan Berggren imponerar på Detroit: "Väldigt bra"

ANNONS

NHL-chanserna uteblev för Jonatan Berggren under fjolårssäsongen, trots stark poängproduktion i farmarlaget. Inför den kommande NHL-säsongen har Berggren tagit nya tag – och imponerar på Detroit Red Wings.
– Han har varit väldigt bra, säger huvudtränaren Derek Lalonde till The Athletic.

Med sina 64 poäng på 70 matcher var Jonatan Berggren den överlägset bästa poängplockaren i Grand Rapids Griffins i AHL. Trots att flera av hans lagkamrater testades i NHL av Detroit Red Wings under säsongens gång fick den förre SHL-stjärnan finna sig i att spela hela säsongen i farmarligan.

– Självklart är jag besviken över att jag inte fått chansen. Annars vore det konstigt, sade Berggren i en intervju med hockeysverige.se i våras.

Hyllas av tränaren: “Väldigt bra”

Berggren berättade då att målsättningen var att ta plats i – och göra skillnad för – Detroit den här säsongen. Under träningslägret är Berggren nu en av spelarna som visat framfötterna.

– Han har varit väldigt bra, säger Detroits tränare Derek Lalonde till The Athletic.

Under gårdagens internmatch fick Berggren chansen i toppkedjan med Lucas Raymond och Dylan Larkin.

– Ledarstaben vill se honom med andra typer av spelare. Han har gjort sig förtjänt av den här chansen och jag tycker att han gjorde det väldigt bra, säger Lalonde.

Red Wings inleder sin försäsong genom att spela mot Pittsburgh under natten till onsdag, svensk tid, och därefter väntar ytterligare sju träningsmatcher innan NHL-premiären mot Montréal under natten till den 15 oktober, svensk tid.


TV: Linus Karlsson om försäsongssuccén

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM