Bildbyrån
Hockeyettan

Jesper Emanuelsson döms efter vansinnesfärden

ANNONS

Trojas Jesper Emanuelsson har fått sin dom efter vansinneskörningen, där han nästan körde på en polis. Normalt skulle brottet ge fängelsestraff - men Emanuelsson klarar sig med samhällstjänst.

Trojaspelaren Jesper Emanuelsson försökte i augusti 2021 smita från en trafikkontroll då han körde bil utan lovligt körkort. Under vansinnesfärden var han nära på att köra på en polisman med backspegeln. Flera andra bilister tvingades också styra undan för att undvika att kollidera med Emanuelsson.

Trojas forward begick flera trafikbrott, konstaterar Växjö tingsrätt.  Han döms nu för grov vårdslöshet i trafik, rapporterar Smålänningen. Tidningen skriver att brottet normalt sett skulle ge två månaders fängelse, men tack vare ett par förmildrande omständigheter blir det villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för Emanuelsson. Emanuelsson slipper fängelse då han sannolikt skulle få sitt kontrakt rivet vid en sådan dom, och det är en aspekt som tingsrätten tar hänsyn till.

22-åringen gjorde tio poäng på 26 matcher i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Han förlängde under sommaren sitt kontrakt med Troja/Ljungby, som ju till hösten är tillbaka i HockeyEttan.


TV: Tidigare SHL-stjärnans annorlunda intresse


 


 

  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM