Filip Forsberg är klar för åtta nya säsonger i Nashvilles tröja.
Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Nashville Predators säsong 2021/22

En överraskande stark grundserie följdes upp av en kort och koncis slutspelsserie mot blivande mästarna Colorado Avalanche. Nu har Nashville Predators använt sommaren till att stärka truppen med några välmeriterade namn. Men räcker det för att matcha den tuffa konkurrensen i Central Division, undrar Uffe Bodin.

  • “Stjärnmålvakten behöver en mindre arbetsbörda”
  • “Rookieöverraskningen – ett unikum i dagens NHL”
  • “Den oväntade dramatiken kring Filip Forsberg”
  • “Svenskens ansvar – anledningen till att Josi inte fick Norris Trophy?”

Det var ett steg framåt, men inte tillräckligt stort för att skapa tillfredsställelse hos fansen.

Nashville Predators gick in i säsongen 2021-22 med många frågetecken att hantera. Hur skulle livet efter klubbikjonen Pekka Rinnes avsked te sig? Hur skulle förlusterna av Ryan Ellis, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok påverka laget? Och hur skulle man få fart på de lika underpresterande som högavlönade centrarna Matt Duchene och Ryan Johansen?

Frågetecknen omvandlades snabbt till utropstecken. Juuse Saros täppte tomrummet efter Rinne med den äran. Laget hade andra spelare som fyllde luckorna efter Ellis, Arvidsson och Järnkrok medan Duchene och Johansen båda levererade sina kanske bästa NHL-säsonger i karriären.

Predators gick också till slutspel, men ställdes inför den svåra uppgiften att försöka matcha Colorado Avalanches superoffensiv. Det visade sig bli en omöjlig uppgift då Juuse Saros skadade sig alldeles i slutet av grundserien och tvingades följa den fyra matcher korta serien från läktarplats.

Nu har Nashville låtit besvikelsen över det misslyckade slutspelet passera och utnyttjat sommaren till att göra laget bättre. Med meriterade nyförvärv som Ryan McDonagh och Nino Niederreiter har de blivit större, starkare och bättre. Men hur stor skillnad kommer det att göra i en mördande konkurrens?

Utifrån sju olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: