NHL

Mika Zibanejads Rangers förstörde Tampas svit

ANNONS

Rangers tog andra raka slutspelsegern mot Tampa Bay inatt efter att Mika Zibanejad säkrat 3-2. Det är första gången sedan 2019 som någon gör just det mot Tampa Bay. 
– Har vi ett berg att bestiga? Inga tvivel, säger Tampas tränare Jon Cooper till NHL.com. 

Sedan våren 2019 har Tampa Bay visat sin dominans och kämpaglöd genom sin otroliga svit. Sedan dess har Tampa förlorat 17 matcher, men de har alltid vunnit matchen därpå. När New York Rangers nu utökar ledningen i konferensfinalen till 2-0 i matcher är de det första lagets sedan våren 2019 att lyckas ta den där andra raka segern mot Tampa i ett slutspel. 

– Vid något tillfälle kommer vi förlora två i rad i ett slutspel. Det faktum att vi inte har gjort det under hur många år är anmärkningsvärt. Så vi skulle kunna ta en sekund här och säga “Vilket jäkla jobb grabbar”, men oftast kommer sviter ta slut och olyckligt nog hände det i kväll. Slog det ut oss ur slutspelet? Det gjorde det inte. Har vi ett berg att bestiga? Det råder inga tvivel om det, säger Tampas tränare Jon Cooper till NHL.com. 

Precis som i det första mötet stod Igor Sjestjorkin för flertalet viktiga räddningar som höll Tampa nere på två mål. Speciellt under avslutningen av matchen då han bland annat räddade en farlig chans från Victor Hedmans klubba med 22 sekunder kvar.

Zibanejads viktiga mål

Men det var Mika Zibanejad som stod för Rangers kanske viktigaste mål. i matchen. Nikita Kucherov hade gett Tampa en tidig ledning efter ett powerplay innan Rangers tog sig tillbaka i matchen. K'Andre Miller kvitterade innan Kaapo Kakko gav hemmalaget ledningen sent i den första perioden. 

Efter en mållös andra period klev Mika Zibanejad fram. En minut och 21 sekunder in i tredje perioden säkrade svensken upp segern med 3-1 genom ett handledsskott utifrån tekningscirkeln. 

– Det var ett viktigt mål, såklart. Vi visste att de skulle trycka på ordentligt, vi kämpade. Vi hittade ett sätt. Vi spelar mot ett riktigt bra lag. De tryckte på och vi gjorde några riktigt viktiga räddningar i slutet för att hålla det till 3-2, säger Rangers tränare Gerard Gallant till NHL.com.

Sjestjorkin fortsätter storspela

Nick Pauls 2-3 mål var det enda Tampa sedan mäktade med trots att man framförallt under sista forceringen hade flera farliga chanser, men Sjestjorkin fortsatte visa sin höga klass.. Totalt räddade han 29 av Tampas 31 skott i matchen. 

– Vi blev bättre ju längre in i matchen vi kom. Vi hade flera chanser att kvittera där mot slutet, så vi tar det med oss in i nästa möte. Vi kan inte bara ställa ut skorna för att vi har hemmafördel, med det kommer vara fantastiskt att spela framför våra fans och försöka ta segern i nästa match, säger Victor Hedman till NHL.com. 

Nästa möte är precis som Hedman säger på Tampas hemmaplan och pressen är nu stor på Tampa om de inte ska ge bort matchbollen till Rangers.


TV: Zibanejads superkväll i match sju

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL