TV: Rangers vidare – efter Zibanejads nya succé

New York Rangers vann match sju mot Carolina med 6-2 och tog sig till en konferensfinal – det efter tre assist av den svenske stjärnan Mika Zibanejad. Nu väntar de regerande mästarna.
– Vi ser framemot utmaningen, sa Rangers huvudtränare Gerard Gallant till NHL.com efter segern.

Efter att ha vunnit match sex i New York vände serien tillbaka till Carolina för en avgörande match för Rangers. Hurricanes, som inte hade förlorat en enda match på hemmaplan under slutspelet, stod som favoriter.

Men det skulle inte betyda speciellt mycket när pucken väl släpptes.

New York Rangers kom flygande ur startblocken och gjorde två mål i numerärt överläge omgående. Först var det backen Adam Fox som hittade rätt, sedan var det Chris Kreider som, på assist från Mika Zibanejad, utökade ledningen. Allt redan efter åtta spelade minuter.

I den andra perioden fortsatte bortalaget att chocka Carolina som inte tog sig in i matchen målmässigt. Istället gjorde Ryan Strome 3-0, ett resultat som höll sig in i den tredje perioden.

Poängbäst i laget

Väl där gjorde Chris Kreider sitt andra mål för kvällen, återigen assistera av Mika Zibanejad. Vincent Trocheck reducerade för Carolina, men bara för att kort därefter se Filip Chytil göra 5-1 och stänga tillställningen. Med bara minuter kvar fixade Max Domi en akademisk reducering innan Andrew Copp prickade in slutresultatet 6-2. New York Rangers vann därmed serien med 4-3 i matcher.

– I morgon börjar vi våra förberedelser. En snabb omställning och en helt ny utmaning väntar, berättade Chris Kreider för NHL.com efter avancemanget.

Mika Zibanejad med tre assist och Chris Kreider med två mål blev stora matchhjältar för Rangers. Den svenske stjärnan är poängbäst i laget med 19 poäng på 14 matcher.

Tuff utmaning som väntar

Vinsten innebär att New York Rangers ställs mot de regerande mästarna Tampa Bay Lightning. Den serien börjar under natten till torsdag, svensk tid.

– Det är ett grymt bra lag, de har vunnit två cuper. Det borde bli en bra batalj. Det borde bli en serie. Vi spelade bra mot dem i grundserien, vilket inte betyder någonting. Men vi ser framemot utmaningen, sa Gerard Gallant efter segern.

TV: Södergrens Dream Team från 00-talet

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL