Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Erik Brännström bröt poängtorkan

Efter elva matcher utan poäng lyckades Erik Brännström i natt bryta sin poängtorka. Den svenske backen stod för en passningspoäng när Ottawa besegrade Philadelphia med 3–1.

Inför nattens möte med Philadelphia Flyers hade Erik Brännström inte gjort någon poäng på elva raka matcher för sitt Ottawa Senators, men i nattens drabbning mot Flyers fick den svenske backen äntligen skriva in sig i poängprotokollet igen.

I den tredje perioden serverade Brännström en passning till Josh Norris, som från sin plats i den högra tekningscirkeln dundrade in det matchavgörande 2–1-målet bakom Martin Jones i numerärt överläge.

Poängen var Brännströms sjätte för säsongen.

Den svenske 22-åringen spelade drygt 23 minuter i segermatchen och förväntas få en stor chans under tiden som backkollegan Thomas Chabot nu går skadad. I veckans tidigare match mot Columbus Blue Jackets spelade Brännström närmare 28 minuter, det mesta han spelat i en och samma match under sin NHL-karriär.

Giroux vilades av Flyers

Mellan stolparna gjorde Senators svenske målvakt Anton Forsberg återigen en stabil insats, där han räddade 28 av 29 skott och därmed säkrade sin 14:e seger för säsongen.

I Philadelphia hölls veteranen Claude Giroux, som så sent som i veckan gjorde sin 1 000:e match för Flyers, utanför laget. Flyers uppges vara på gång att trejda veteranen och valde därför att hålla honom utanför laget för att inte riskera någon skada innan måndagens deadline.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)
Ottawa: Tim Stützle (14), Josh Norris (25), Alex Formenton (14).
Philadelphia: Cam Atkinson (23).

***

Erik Karlsson stod för säsongens nionde fullträff i nattens möte med Colorado Avalanche. Målet var den svenske stjärnbackens första mål sedan skadeuppehållet som höll honom borta från spel i en och en halv månad och hans första mål sedan den 11 december.

Tyvärr, för Karlsson och San Joses del, hjälpte målet föga mot Avalanche. Denver-laget kunde vinna nattens match med 5–3 sedan lagets stjärnback Cale Makar noterats för ett mål och två assist, medan Nathan MacKinnon stod för tre passningspoäng i matchen.

André Burakovsky stod för en assist i matchen för Colorado.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3–5 (0–2, 1–2, 2–1)
San Jose: Jeffrey Viel (3), Rudolfs Balcers (7), Erik Karlsson (9).
Colorado: Valerij Nitjusjkin 2 (17), Nazem Kadri (23), Darren Helm (5), Cale Makar (22).

***

Linus Ullmark stoppade 27 av 29 skott när Boston Bruins lyckades bortabesegra Winnipeg Jets med 4–2. Bruins hade en 2–0-ledning efter två spelade perioder, men Jets jobbade sig in i matchen och ordnade en kvittering tack vare två mål inom loppet av 86 sekunder i inledningen av den tredje perioden. Ett powerplay-mål från Taylor Hall säkrade emellertid segern för Bruins, som i och med segern närmar sig Toronto på tredjeplatsen i Atlantic Division.

Winnipeg Jets – Boston Bruins 2–4 (0–0, 0–2, 2–2)
Winnipeg: Adam Lowry (10), Nikolaj Ehlers (17).
Boston: Brad Marchand (25), Trent Frederic (5), Taylor Hall (13), Charlie McAvoy (8).