Säsongens första fullträff för Zibanejad

Mika Zibanejad har inlett säsongen poängstarkt.
Efter att ha stått för tre assist på de tre inledande matcherna sköt New York Rangers svenske stjärncenter säsongens första mål samt spelade fram till Artemij Panarins avgörande 2–1-mål i förlängningen mot Toronto.
– Det var en bra läxa för oss, säger Zibanejad.

Mika Zibanejad inledde matchens målskytte i den första perioden, då han snodde åt sig en lös puck i slottet och avlossade ett skott som vid en första anblick såg ut att ta i ribban, men som efter videogranskning upptäcktes ha tagit i innerribban.

Toronto kvitterade matchen tidigt i den andra perioden innan Zibanejad kunde spela fram Artemij Panarin till dennes 2–1-mål med drygt en minut kvar att spela av övertidsperioden.

Trots de två poängen från Zibanejads klubba så var det gästernas målvakt Igor Sjestiorkin som var matchens främste spelare för Rangers.

– Vi spelade inte bra tillräckligt länge i dag och jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt utan Igor i dag, säger Zibanejad till NHL.com.
– I slutet av dagen så tog vi ändå två poäng och går vidare. Det var en bra läza för oss.

Zibanejad står nu noterad för fem poäng (1+4) på de fyra inledande matcherna för New York Rangers. Nils Lundkvist spelade strax över 16 minuter i matchen för Rangers, varav nästan tre minuter av dessa i numerärt överläge.

***

Det blev dubbelt svenskt i målprotokollet när Calgary tog emot Anaheim hemma i Scotiabank Arena i natt. Elias Lindholm sköt sitt andra mål för säsongen när han tidigt i den andra perioden gav Calgary ledningen med 2–1, innan Rickard Rakells 2–2-mål i den tredje perioden tog matchen vidare till förlängning.

Där kunde Ducks dra det längsta strået sedan backtalangen Jamie Drysdale avgjort till gästernas fördel.

***

Oskar Lindblom noterades för säsongens första poäng när han stod för en assistpoäng i Philadelphia Flyers 6–1-överkörning av nykomlingen Seattle Kraken.

***

I Arizona stod Loui Eriksson för sin första poäng i Coyotes-tröjan när han assisterade till Travis Boyds 4–6-reducering i den tredje perioden i mötet med St. Louis Blues. Tyvärr, för Coyotes och Eriksson del, kom man inte närmare utan fick se Blues dra ifrån ytterligare och vinna matchen med 7–4.

Arizona har därmed inlett säsongen med att förlora tre av tre matcher.

Se alla mål från nattens NHL-matcher i videospelaren ovan.