Under fredagen inleds tjejernas slutspel i TV-pucken. Här är en genomgång av resultaten och alla målskyttar i matcherna.

Igår spelade killarna sina kvartsfinaler, och där gick Östergötland, Södermanland, Småland och Stockholm Nord vinnande ur matcherna. Idag är det dags för tjejerna att gå in i slutspelet.

Här får ni löpande uppdateringar om hur det går i matcherna.

Södermanland – Uppland 3-4 efter förlängning

Södermanland: Ebba Hesselvall, Matilda Österman, Agnes Källström.

Uppland: Amalia Ojanne, Evelina Sundell, Filippa Fernström, Wilma Sylwan

Det blev en riktigt dramatisk kvartsfinal mellan Södermanland och Uppland. Uppland tog tidigt kommandot och ledde, fullt rättvist, med 2-0 efter den första perioden.

Då klev Södermanlands poängsprutor Ebba Hesselvall och Matilda Österman fram med ett varsitt mål och tog matchen till 2-2. Men Uppland återtog ledningen med bara två minuter kvar, då den offensiva toppspelaren Filippa Fernström klev fram och såg ut att skjuta Uppland vidare.

Men så blev det inte.

Efter en rörig situation i Upplands zon lyckades Agnes Källström kvittera med bara en minut kvar, och matchen gick till förlängning. Väl där hade Södermanland ett jätteläge att avgöra, men i stället lyckades Uppland ställa om och Wilma Sylwan kom fri med Södermanlands målvakt Mai Robin

Sylwan gjorde inga misstag – utan satte kyligt avgörandet. Uppland är därmed vidare till semifinal.

Västergötland – Örebro/Östergötland 2-1

Västergötland: Moa Stridh, Ebba Westerlind

Örebro/Östergötland: Emelie Petersson

Det blev dramatiskt även i dagens andra kvartsfinal, där Västergötland avgjorde först med fem minuter kvar, då Ebba Westerlind satte 2-1-målet.

– Hon är planens bästa spelare, berömde experten Jonas Andersson i SVT.

En annan nyckelspelare i Västergötlands seger var målvakten Tindra Andersson. Örebro/Östergötland vann nämligen skotten med 25-20, men en storspelande Andersson gjorde mängder av parader och lyckades föra sitt lag till semifinal.

– Hon visar varför hon är den bästa målvakten i turneringen, säger Jonas Andersson.

Västerbotten – Stockholm 2–5

Västerbotten: Filippa Rönnholm, Inez Nygren

Stockholm: Saga Hallberg 2, Meja Engdahl, Miranda Lindström, Clara Matchett

Västerbotten gick rent i kvalet – men i kvartsfinalen tog det stopp mot regerande mästarna Stockholm.

– Det var det bättre laget som gick vidare, säger SVT:s expert Maria Rooth.

Stockholm fick en bättre start och gick upp till en 3-1-ledning i mitten av första perioden. Västerbotten skapade dock kontakt med en reducering strax innan paus.

Men i den andra perioden klev Stockholm upp och stängde matchen med dubbla mål för att vinna med 5-2. Forwarden Saga Hallberg blev en av hjältarna för Stockholm då hon sköt två mål i matchen.

I semifinalen ställs Stockholm mot Västergötland.

Dalarna – Gästrikland 5–1

Dalarna: Tillie Ytfeldt 3, Chloe Berndtsson, Ida Melin

Gästrikland: Vera Edling

Dalarna var storfavoriter inför den sena kvartsfinalen mot Gästrikland – och de höll också för trycket även om det satt oväntat hårt inne.

Gästrikland stod upp bra och hade 1-1 efter första perioden trots att Dalarna vann skotten med hela 17-5. I den andra perioden lyfte Dalarna sedan upp spelet och kunde säkra segern.

2-1 kom genom en soloaktion av Chloe Berndtsson

– Hon är är helt överlägsen på sin backposition. En jättefin aktion av den bästa backen i turneringen, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Dalarnas främste spelare Tillie Ytfeldt klev fram och sköt ett hattrick i matchen för att se till att Dalarna går vidare till semifinal medan hemmalaget Gästrikland får ställa om för placeringsmatch i morgon.