Växjö besegrade Linköping med 4-2

Växjö vann mötet med Linköping borta med 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) på torsdagen i SHL.

Segern var Växjös femte på de senaste sex matcherna.

Växjö tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Robert Rosén på pass av Joachim Blichfeld och Zachary Giuttari. Efter 8.11 i andra perioden nätade Mattias Hävelid, på pass av Markus Ljungh och Oscar Fantenberg och kvitterade för Linköping.

Växjös Tobias Rieder gjorde 1-2 efter 9.41 framspelad av Robert Rosén och Keegan Lowe.

Joachim Blichfeld gjorde dessutom 1-3 efter 20.16 på pass av Marcus Sylvegård och Joel Persson.

Efter 7.24 i tredje perioden ökade Växjö på till 1-4 genom Gabriel Carlsson.

Christoffer Ehn reducerade förvisso, men närmare än 2-4 kom inte Linköping. Växjö tog därmed en stabil seger.

Det här betyder att Linköping ligger kvar på femte plats i tabellen, och Växjö på första plats.

Nästa motstånd för Linköping är Luleå. Växjö tar sig an Oskarshamn borta. Båda matcherna spelas lördag 27 januari 18.00.