Islossning för Zibanejad: “Viktigt för oss”

Efter två matcher utan poäng lossnade det för Mika Zibanejad i natt. Den svenske storstjärnan sköt ett mål och gjorde totalt tre poäng i New York Rangers 4–1-seger mot Detroit Red Wings.
– Det är viktigt för oss att han får självförtroende, säger lagkamraten Igor Sjestjorkin till NHL.com.

Mika Zibanejad noterades för tre poäng i segermatchen mot Detroit. Foto: Noah K. Murray/AP Photo/Alamy

Mika Zibanejad lämnade NHL-premiären mot Pittsburgh utan poäng och hade en blytung match mot Utah under helgen, där den svenske storstjärnan klev av isen utan poäng och med minus fyra i plus/minus-statistiken. I natt fick Zibanejad välkommen islossning.

När New York Rangers besegrade Detroit Red Wings med 4–1 noterades Zibanejad för säsongens första mål och totalt tre poäng.

– Han är en av våra bästa spelare. Det är viktigt för oss att han får självförtroende, då han är så viktig för oss, säger lagkamraten Igor Sjestjorkin till NHL.com.

Punkterade matchen

Zibanejad öppnade poängkontot sent i den andra perioden, då Chris Kreider styrda in hans skottpassning till 2–1 i powerplay. Zibanejad vann därefter en tekning som föranledde Reilly Smiths 3–1-mål, innan han själv punkterade matchen med 4–1 i tom kasse.

I Detroit lämnade svenskkvartetten Lucas Raymond, Jonatan Berggren, Albert Johansson och Simon Edvinsson matchen utan poäng. Red Wings mål i matchen gjordes av Dylan Larkin, som i slutsekunderna av den första perioden ordnade 1–1 för bortalaget.

New York Rangers – Detroit Red Wings 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)