Stark seger för Florida i toppmatchen mot NY Rangers

Det var två topplag som möttes i NHL på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Florida, som besegrade NY Rangers med 4-3 (1-0, 2-2, 1-1) i den tidiga seriefinalen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Florida ligger kvar på andra plats i tabellen, och NY Rangers är i fortsatt serieledning. Sex poäng skiljer nu lagen åt.

Carter Verhaeghe blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 13.37 in i tredje perioden.

Florida tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Evan Rodrigues på pass av Aleksander Barkov och Niko Mikkola. Florida inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Sam Reinhart, innan NY Rangers svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Will Cuylle för framspelad av K’Andre Miller efter 14.37.

I slutminuterna var det dock Florida som tog greppet. Sam Reinhart gjorde 3-2 efter 17.07, på pass av Aleksander Barkov och Matthew Tkachuk. 12.13 in i tredje perioden slog Mika Zibanejad till framspelad av Chris Kreider och kvitterade för NY Rangers.

Men bara en minut nätade Carter Verhaeghe på pass av Gustav Forsling och Matthew Tkachuk och avgjorde matchen.

Floridas Aleksander Barkov hade tre assists.

Det här var Floridas nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Rangers tredje uddamålsförlust.

I nästa match möter Florida Montreal hemma och NY Rangers möter Tampa Bay borta. Båda matcherna spelas söndag 31 december 01.00.